Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Xριστουγεννιάτικο κέικ


15
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η αγαπημένη μας γιορτή προστάζει μυρωδιές και καλή παρέα για να μοιραστούμε ότι όμορφο φτιάχνουν τα χεράκια μας!
Ετικέτες:Κέικ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Εποχιακές συνταγές / Χριστούγεννα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 αυγά
1 1/2 ποτήρι καστανή ζάχαρη
1/2  ποτήρι γάλα
1/3 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα λάδι
450 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
1/2 κούπα τριμμένα φουντούκια
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/3 κουταλάκι γαρύφαλο

Για το σιρόπι χρειαζόμαστε:
1/2  κούπα μέλι
1 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη

Για τη διακόσμηση χρειαζόμαστε:
250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Για το άσπρο γλάσο χρειαζόμαστε:
1 ασπράδι αυγού
1 κούπα ζάχαρη άχνη
λίγες σταγόνες λεμονιού
1 βανίλια
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για το κέικ, το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε 50 -55 λεπτά στους 200 βαθμούς με αέρα.
Εν τω μεταξύ όσο ψήνεται το κέικ φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε για πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και το μέλι, ενώ αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.
Όταν ψηθεί το κέικ το ξεφορμάρουμε και όταν κρυώσει το ραντίζουμε με το σιρόπι.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σ ένα κατσαρολάκι και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και καλύπτουμε το κέικ.
Όταν η σοκολάτα σταθεροποιηθεί πάνω στο κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο.
χτυπάμε το ασπράδι με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και διακοσμούμε το κέικ μας.
Μπορούμε αν θέλουμε να καραμελώσουμε πορτοκάλι και να βάλουμε πάνω στο γλυκό μας!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.