Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Vegan Κρέμα Σοκολάτα


1
0


Μερίδες: 4-6
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo theremina theremina

Κρέμα αραβοσίτου με γάλα σόγιας αντί για αγελαδινό γάλα. Επειδή περιέχει πραγματική σοκολάτα η γεύση της κρέμας είναι ισορροπήμένη, χωρίς την σύνηθη 'φασολίλα' του γάλακτος σόγιας.

Ετικέτες: Διατροφή:Vegan
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια

1/4 κούπα ζάχαρη

4 κουταλιές (tablespoons) κορνφλάουερ

3 κούπες (750 millilitre) γάλα σόγιας

1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε σχεδόν όλο το γάλα σόγιας, μαζί με την ζάχαρη και την σοκολάτα.

2. Παίρνουμε 1/2 κούπα γάλα σόγιας και προσθέτουμε το κορνφλάουερ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να λείωσει το κορνφλάουερ, χωρίς να σχηματιστούν σβώλοι.  Ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα σόγιας και βάζουμε μπρός την φωτιά για να ζεσταθεί το μείγμα.

3. Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα, πάνω από σιγανή έως μέτρια φωτιά.  'Οταν αρχίσει να πήζει η κρέμα, χαμηλώνουμε και αφήνουμε στην φωτιά ώσπου πήξει ικανοποιητικά.

4. Βάζουμε την έτοιμη κρέμα σε 4-6 ατομικά μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει. Εάν δεν φαγωθούν εκείνη την ημέρα, σκεπάζουμε το κάθε μπόλακι και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-09 00:04:59
Καιρός ήταν να δούμε και μια συνταγή για vegans :-)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.