Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

To κρασάκι της θείας Ρούλας


7
0


Μερίδες: 40
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo ADAM ADAM
Κρασί με γεύση εσπεριδοειδών που χρόνια τώρα κρατούσε μυστικό η θεία μου. Το πίναμε πάντα το καλοκαίρι αλλά όλοι ξέραμε ότι το έφτιαχνε από το χειμώνα.
Ετικέτες:ποτό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 3 λίτρα καλό λευκό κρασί
  • 1 λίτρο οινόπνευμα φρούτων ή ρακή (το βρίσκετε σε κάβες που πουλάνε χύμα ποτά)
  • 4 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια άρωμα
  • 3 πορτοκάλια γλυκά
  • 3 νεράτζια
  • 2 λεμόνια
  • Πλένουμε καλά τα φρούτα, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στα 4.
  • Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη γυάλα που να έχει σκέπασμα και να κλείνει στεγανά.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το κρασί και τέλος τη ρακή. Το κλείνουμε και το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό σημείο.
  • Μετά από 2 μήνες το ανοίγουμε και το στραγγίζουμε καλά μέσα σε μπουκάλια γυάλινα.
  • Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 5-6 μήνες πριν το σερβίρουμε. Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο καλύτερο θα γίνει. Μήν ξεχνάτε τα μπουκάλια φυλάσσονται πάντα πλαγιαστά και όχι όρθια.
  • Τραβιέται πολυ με παγάκια.

Σχόλια

User Photo κλαρα κλαρα
2011-11-16 06:01:25
Adam παρε 5 σκουφακια και λιγα ειναι...μου εδωσες δουλεια!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.