Εισαγωγή Φωτογραφιών |
To κρασάκι της θείας Ρούλας
7 0
Μερίδες: 40
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 0 ' |
ADAM |
|
Κρασί με γεύση εσπεριδοειδών που χρόνια τώρα κρατούσε μυστικό η θεία μου. Το πίναμε πάντα το καλοκαίρι αλλά όλοι ξέραμε ότι το έφτιαχνε από το χειμώνα. |
Ετικέτες:ποτό |
Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Άλλο |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.
|
Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά) |
|
Υλικά |
Εκτέλεση |
- 3 λίτρα καλό λευκό κρασί
- 1 λίτρο οινόπνευμα φρούτων ή ρακή (το βρίσκετε σε κάβες που πουλάνε χύμα ποτά)
- 4 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια άρωμα
- 3 πορτοκάλια γλυκά
- 3 νεράτζια
- 2 λεμόνια
|
- Πλένουμε καλά τα φρούτα, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στα 4.
- Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη γυάλα που να έχει σκέπασμα και να κλείνει στεγανά.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το κρασί και τέλος τη ρακή. Το κλείνουμε και το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό σημείο.
- Μετά από 2 μήνες το ανοίγουμε και το στραγγίζουμε καλά μέσα σε μπουκάλια γυάλινα.
- Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 5-6 μήνες πριν το σερβίρουμε. Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο καλύτερο θα γίνει. Μήν ξεχνάτε τα μπουκάλια φυλάσσονται πάντα πλαγιαστά και όχι όρθια.
- Τραβιέται πολυ με παγάκια.
|
|
|
Σχόλια |
|
Παραλλαγή συνταγής |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
|
2011-11-16 06:01:25
Adam παρε 5 σκουφακια και λιγα ειναι...μου εδωσες δουλεια!!!