Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Tiramisu (το αυθεντικό)


22
0


Μερίδες: 10-12
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo scoobidoo scoobidoo

"Δένει" υπέροχα με ένα ιταλικό γεύμα...προσοχή στην φρεσκάδα των αυγών, ειδικά το καλοκαίρι ! Ας καταναλώνεται σε 1-2 μέρες το πολύ!

Ετικέτες:ΓΛΥΚΟ,τιραμισού Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (22 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ. τυρί ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

4 αυγά φρέσκα (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)

4 κουτ.σ. ζάχαρη

1 - 1,5 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (1 πακέτο=3 πακετάκια)

1-2 καπάκια Αμαρέτο και (άν θέλουμε) μπράντυ

μια κανάτα δυνατό καφέ (εσπρέσσο ή άλλον) + λίγη ακόμα ζάχαρη για να μην είναι πικρός + λίγο αμαρέτο για άρωμα

σκόνη κακάο/σοκολάτα

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μιξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους και στο τέλος το ποτό, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρένγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα ώστε να γίνει αφράτο και πλούσιο.

Εχουμε ήδη ετοιμάσει τον καφέ και τον έχουμε "γλυκάνει" και αρωματίσει.

Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ απλώνουμε λίγη από την κρέμα και προσθέτουμε την πρώτη στρώση σαβαγιάρ ποτισμένα στον καφέ (ΠΡΟΣΟΧΗ: τα βάζουμε και τα βγάζουμε αμέσως για να μην μουλιάσουν). Σκεπάζουμε με κρέμα. Βάζουμε την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και καλύπτουμε με κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες  ώστε να πήξει και να είναι ευχάριστα κρύο ! Συστήνω πάντα να το φτιάχνουμε την προηγούμενη μέρα ώστε να μείνει 24 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο με μία μεμβράνη. Αν θέλουμε προσθέτουμε κακάο πριν το παρουσιάσουμε.... ΤΕΛΕΙΟ !!

Προσοχή: Οταν το τρώμε ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ....γιατί το κακάο μπορεί να μας "πνίξει" !!!!! ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ !!!! Μετά έχουμε χρόνο και για τα υπόλοιπα......!!!

Σχόλια

User Photo kika kika
2009-06-02 00:26:53
Μπορούμε να βάλουμε τους κρόκους με το ποτό σε μπεν μαρί για δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθούν λίγο. αυτοί οι κρόκοι μερικές φορές είναι λιγάκι επικίνδυνοι...
User Photo kika kika
2009-06-01 23:48:51
Λατρεύω αυτό το γλυκό !
User Photo Dorah Dorah
2009-06-01 18:55:06
Μ'αρέσει πολύ.!!!θα το προσπαθήσω.!!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-01 15:24:32
Γιάμι-γιάμι! ίσως το αγαπημένο μου γλυκό. Ευχαριστούμε!
User Photo apapsa apapsa
2009-06-01 11:40:26
Επίσης, συνιστώ να μην χρησιμοποιείται το γλυκό αυτό ως τούρτα γενεθλίων. Παράδειγμα: "Να ζήσεις απαπσούλα και χρόνια πολλά, μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλλιά, κλπ κλπ..." Και φουυυυυ τα κεράκια... και γίνονται μικρά νεγράκια οι πίσω από το τιραμισού καλεσμένοι... (Μου έχει συμβεί!) :o) Καλωσήρθες scoobidoo!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.