Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Strawberry pound cake


11
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 65 '
User Photo qslv qslv
Τα "pound cakes" (κέικς της λίβρας) πήραν το όνομά τους από το ότι για την παρασκευή τους ήθελαν 1 λίβρα από το κάθε βασικό υλικό (κάτι το οποίο με τα χρόνια ξέφτισε βέβαια).

Αν μας άρεσε η συνταγή, στηρίζουμε http://totamtiriri.blogspot.com !
Ετικέτες:γλυκό, κέικ, φράουλες, ανοιξιάτικο, 6-φράουλες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλιάς της σούπας αλάτι
3/4 κούπας βούτυρο μαλακωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπας γιαούρτι
2 βανίλιες
1 και 1/2 κούπας φράουλες κομμένες στα τέσσερα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
λίγη μαύρη ζάχαρη
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ορθογώνια αρκετά βαθιά.

2. Σε μικρό μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τις βανίλιες.

3. Σε άλλο μπωλ βάζουμε το βούτυρο, το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ -περίπου 5'.

4. Ένα - ένα προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα με το βούτυρο.

5. Όταν τα βάλουμε όλα και ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε σε 4 δόσεις το αλεύρι.

6. Χτυπάμε πολύ καλά, σταματώντας ανά διαστήματα για να 'ξύσουμε' όσα κολλάνε στα τοιχώματα του μπωλ.

7. Ανακατεύουμε τις φράουλες με τη 1 κουταλιά αλεύρι και τις ρίχνουμε στο μεγάλο μπωλ.

8. Με ένα κουτάλι 'διπλώνουμε' τη ζύμη έτσι ώστε οι φράουλες να ανακατευτούν.

9. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Πρέπει να είναι αρκετά πηχτό.

10. Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη από πάνω.

11. Ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν το κέικ αρχίσει να αρπάζει από πάνω, τότε το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

12. Το κέικ αυτό είναι νοστιμότερο μια μέρα μετά, οπότε το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το τυλίγουμε με σελοφάν για την επομένη.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.