Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Spaghetti alla Carbonara


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo vch vch

Και να μας στην Ιταλική κουζίνα και πάλι..

 

Υπάρχουν δύο ιστορίες για το πώς δημιουργήθηκε αυτό το πιάτο.

Μερικοί λένε ότι δημιουργήθηκε από τους ανθρακωρύχους – «Carbonati». Είναι ένα εύκολο πιάτο και τα υλικά του μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και ψήνεται και σε ανοιχτή φωτιά.

Άλλοι πάλι λένε πως δημιουργήθηκε για να ευχαριστήσουν τα Αμερικάνικα στρατεύματα στον πόλεμο, που είχαν βαρεθεί τα μακαρόνια με την κόκκινη σάλτσα και ζητούσαν «Ham & Eggs» και οι Ιταλοί μάγειροι έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει …. και έφτιαξαν τα «Ham & Eggs» αλλά πάλι πρόσθεσαν σπαγγέτι …

 

Ας δοκιμάσουμε λοιπόν σήμερα την αγαπημένη μακαρονάδα.

Ετικέτες:καρμπονάρα,bacon,σπαγγέτι,μακαρονάδα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 400 gr σπαγγέτι
  • 4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 4 γεμάτα κ/λια παρμεζάνα
  • 1 κ/λι βούτυρο
  • 6 – 8 φέτες μπέικον, κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • Αρκετό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Χοντρό αλάτι

Σε ζεματισμένο νερό που έχουμε ρίξει και το ανάλογο αλάτι, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ψήνουμε για 7’. (Πάντοτε ελέγχουμε τι αναγράφεται σαν χρόνος ψησίματος στο κουτί κάθε εταιρείας γιατί σε κάθε περίπτωση μπορεί να διαφέρει)

 

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τ’ αυγά το τυρί και το βούτυρο (που το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα και έχει αρχίσει να λιώνει).

 

Βάζουμε το μπέικον στο γκριλ να ροδοκοκκινίσει και να στεγνώσει, κρατώντας τα ζουμιά του.

 

Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στεγνώνουμε και κρατάμε 1 φλ νερό από αυτό που έβρασαν.

 

Ρίχνουμε λίγο νερό από αυτό που κρατήσαμε στο τηγάνι, τα ζουμιά από το μπέικον, τα αυγά ανακατώνουμε και ρίχνουμε στη συνέχεια τα μακαρόνια. Τελευταίο ρίχνουμε το πιπέρι. Ανακατώνουμε και ρίχνουμε σταγόνες από νερό που κρατήσαμε μέχρι που τα μακαρόνια έχουν καλυφθεί από την σαλτσούλα τους η οποία θα πρέπει να είναι ζουμερή.

 

Σερβίρονται ζεστά και αν χρειαστεί ρίχνουμε απο πάνω ακόμα λίγο τυρί.

 

Σχόλια

User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-01-28 23:06:34
Γνήσια καρμπονάρα αλλά βόμβα θερμίδων!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-10-31 10:50:58
Καρμπονάρα σούπερ!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.