Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Spaghetti al tonno


11
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily

Σπαγγέτι με τόνο σιγοβρασμένο σε σάλτσα ντομάτα.

 

Αυτή η συνταγή ήρθε από τη Νότια Ιταλία και έχει ιστορία: Το καλοκαίρι του '93, όταν δούλευα στη Σαντορίνη, ένα βράδυ στο beach bar γνωρίσαμε κάτι φοιτητές από τη Νότια Ιταλία. Δεν προλάβαμε να γνωριστούμε και μας ρώτησαν αν έχουμε κουζίνα. Την επόμενη μέρα αυτοπροσκλήθηκαν και ήρθανε να μας μαγειρέψουν!

 

Ο chef ήταν στενοχωρημένος γιατί του είχε τελειώσει το αλάτι που είχε κουβαλήσει από τη Ρώμη, αλλά μας μαγείρεψε αυτό το υπέροχο πιάτο, εξαιτίας του οποίου άρχισα να τρώω τόνο, ενώ πριν τον απεχθανόμουν!

 

Ενάμισυ χρόνο μετά που ταξίδεψα στην Ιταλία, έμαθα ότι ο μάγειράς μας έπιασε δουλειά -ως μάγειρας φυσικά- σε ξενοδοχείο της Ρώμης :-)

Ετικέτες:βίδες, ζυμαρικά, μακαρόνια, τόνος, σάλτσα τόνου, Ιταλικές συνταγές, σπαγγέτι, spaghetti Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2-3 ντομάτες

1 κονσέρβα τόνο σε άλμη

4 κουταλιές μαϊντανό

λίγος βασιλικός

4 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 πακέτο σπαγγέτι ή αν θέλετε βίδες ή πέννες

Κόβετε το κρεμμύδι ψιλό. Λυώνετε το σκόρδο. Καθαρίζετε τις ντομάτες και τις περνάτε στον τρίφτη.

 

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι για 5 λεπτά, προσθέτετε το σκόρδο, περιμένετε άλλα 2 λεπτά και ρίχνετε τις ντομάτες. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε και τον τόνο (χωρίς την άλμη) το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλατοπίπερο. Αφήνετε να σιγοβράσει για 30΄.

 

Στο μεταξύ ρίχνετε τις βίδες σε νερό που κοχλάζει με αρκετό αλάτι και τιος βράζετε. Τις στραγγίζετε χωρίς να ρίξετε νερό και χωρίς να περιμένετε πολυ τις ανακατέβετε με τη σάλτσα.

 

Σημ. 1: Όταν τις δοκιμάσαμε είχαμε χύμα λευκό κρασί και μετά φάγαμε και ωραιότατα μικρά σύκα που περισυλλέξαμε από τα γύρω δέντρα :-)

 

Σημ.2: Μου άρεσαν ιδιαίτερα γιατί μέχρι τότε -όπως ξανάπα- δεν έτρωγα τόνο, και μάλλον επειδή στη συνταγή ο τόνος σιγοβράζει μέσα στη σάλτσα χάνει κάθε γεύση ψαρίλας.

Σχόλια

User Photo theremina theremina
2009-06-10 00:23:56
Φτιάχνω σχεδόν την ίδια σάλτσα! Χωρίς μαϊντανό, αλλά με μπόλικο βασιλικό. Εάν δεν βρίσκω φρέσκο (λόγω εποχής) ό ξερός βασιλικός είναι μιά χαρά, εάν όχι καλύτερος από τον φρέσκο.
User Photo mtzam mtzam
2009-06-09 11:24:49
Δείχνει ενδιαφέρουσα! Δεν προτιμώ τον τόνο αλλά με έπεισες όταν ανέφερες ότι δεν είναι διακριτή η ψαρίλα.
User Photo dimis_ dimis_
2009-06-09 10:45:02
Με την πρώτη ευκαιρία θα την δοκιμάσω.
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-09 08:46:15
@apapsa, ευχαριστώ! εγώ από τότε που την έμαθα την κάνω συνέχεια! @aris1: Χμμμ, τα γούστα είναι σχετικά αλλά μια μικρή σκελίδα σκόρδο δε νομίζω ότι είναι πολύ!
User Photo aris1 aris1
2009-06-09 00:26:58
Πολύ σκόρδο δεν έχει;;; Αλλά φαίνεται φανταστική! Και έχει και δροσερό καλοκαιρινό background!
User Photo apapsa apapsa
2009-06-09 00:20:24
Διαφορετική συνταγή για μακαρόνια με τόνο από αυτές που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής και πολύ νόστιμη!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.