Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Snickerdoodle cookies


11
0


Μερίδες: 55-60 τεμ.
Χρόνος ετοιμασίας: 7 '
Χρόνος ψησίματος: 12 '
User Photo Μίνα Μίνα
Καλιφορνέζικη συνταγή με άρωμα Πολίτικης Κουζίνας!! :)
Με μόνο 2 αυγά και ελάχιστο βούτυρο είναι μια υπέροχα γευστική ελαφρια επιλογή για πρωϊνό ή σνάκ.
Ετικέτες:αλεύρι, ζάχαρη, μπισκότα, κουλουράκια, πρωϊνό, αυγά Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κούπες * αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουτ.γλυκού σόδα

¼ κουτ.γλυκού αλάτι

1 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού (ένα μεγάλο πορτοκάλι)

2 κουτ.γλυκού κανέλλα

2 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη

1 μεγάλη πρέζα μοσχοκάρυδο

½ κούπα βούτυρο σε φυσική θερμοκρασία

¾ κουπας ζάχαρη

1 αυγό

1 κρόκος

1 φακελλάκι βανίλλια

 

* εννοώ τη μεζούρα (cup)

 

1) Κοσκινιζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το μοσκοκάρυδο.

 

2) Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο, την βανίλλια το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι προσέχοντας να ανακατεύουμε καλά από υλικό σε υλικό.

 

3) Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για 30΄ (Προσοχή: η ζύμη μας θα δείξει ότι κολλάει και ότι ζητάει αλεύρι για να δουλευτεί ΔΕ ΘΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ γιατί μετά το ψυγείο θα είναι μια χαρά )

 

4) Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης (ένα κουτ.γλυκού) και πλάθουμε μικρά μπαλακια με το χέρι

 

5) Ενώνουμε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλλα σε ένα μπωλ και «πανάρουμε» τα κουλουράκια μας πριν τα βάλουμε στη λαμαρίνα για το φούρνο τα πατάμε λίγο να μην είναι σφαιρικά και τα τοποθετούμε με απόσταση τουλάχιστον 3 εκ. μεταξύ τους γιατί σχεδόν διπλασιάζουν τον όγκο τους και θα κολλήσουν αν είναι κοντά.

 

6) Ψήνουμε στον αέρα για μόλις 12’ στους 160 C μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες.

 

Ταιριάζουν υπέροχα με τσάι ή παγωμένο γάλα!

Kαλή επιτυχία!!!

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2011-05-25 15:53:08
Τελευταία χρησιμοποιώ χαρτί ψησίματος σε τέτοια γλυκάκια, έχεις δίκιο βοηθάει πολύ! :ο)
User Photo Μίνα Μίνα
2011-05-25 15:50:27
Α...και κάτι άλλο... καλό είναι να χρησιμοποιήσεις χαρτί ψησίματος γιατί εγώ και λαδωμένη που την είχα την λαμαρίνα μου κολλήσανε και είχα πολλές "απώλειες" όταν πήγα να τα βγάλω με την σπάτουλα... Μου σπάσανε ουκ ολίγα... :(
User Photo apapsa apapsa
2011-05-25 15:40:08
Εντάξει, θα ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες σου. Ανυπομονώ να έρθει το σαββατοκύριακο να τα φτιάξω!
User Photo Μίνα Μίνα
2011-05-25 15:02:07
Θα σου αρέσουν πολύ... Είναι τόσο οικεία η συνταγή στη γεύση της που μου φάνηκε πολύ ελληνική... Πρόσεξε μην τα ψήσεις ούτε λεπτό παραπάνω... Γίνονται τραγανά αλλά όχι σκληρά.
User Photo apapsa apapsa
2011-05-24 21:26:14
Θα τα φτιάξω (ελπίζω το σαββατοκύριακο), μου αρέσει πολύ η συνταγή και οι οδηγίες σου. Μπράβο Μίνα!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.