Σήμερα θα φτιάξουμε «Dumplings»…
Θα μπορούσαμε να τους πούμε΄κάπως λουκουμάδες αλλά αυτή η συνταγή δεν είναι..
Λοιπόν, ας ταξιδέψουμε στην Αυστρία όπου εκεί δίνουν το ρεσιτάλ τους..
Στην Αυστρία βρίσκουμε πολλές διαφορετικές εκδοχές.
Οι ρίζες τους βρίσκονται στη Βοημία αλλά τα Αυστριακά ξεχωρίζουν για το πόσο ελαφριά είναι.
Τα βασικά συστατικά στην Παρασκευή τους είναι: Αλεύρι, Πατάτες, αλεύρι καλαμποκιού, Μαγιά, Ψωμί και τυρί.
Όλα αυτά σε διάφορες παραλλαγές δημιουργούν απίθανα αποτελέσματα ως συνοδευτικά, κυρίως πιάτα ή ακόμα και ως γλυκό επιδόρπιο.
Η μέθοδος παραγωγής τους είναι πάντοτε η ίδια.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό, φτιάχνουμε τις μπάλες του μίγματος με βρεγμένα χέρια, τα ρίχνουμε στο νερό που κοχλάζει και τα βγάζουμε μόλις εμφανιστούν στην επιφάνεια.
Τα Αυστριακά, είναι γνωστά για τη γέμιση που μπορεί να έχουν. Με γέμιση από crouton, μπέικον, κιμά, λουκάνικο, τυρί ή ακόμα ως γλυκό με γέμιση από βερύκοκα, κεράσια, φρούτα του δάσους, κομπόστα, πουρέ από φρούτα κτλ..
Η συνταγή που θα περιγράψω πιο κάτω είναι λίγο παράξενη αλλά και ιδιαίτερη και που μου άρεσε γιατί δεν τη βρίσκεις συχνά.
Μπορεί να συνοδεύσει κρέατα με σάλτσα.
2009-10-11 18:49:09
Είναι πάντα καλοδεχούμενα τα "dumplings".. Ελπίζω να τα δοκιμάσετε και να βγουν ωραία..
2009-10-07 23:55:59
εντυπωσιακό !!!!!!!!!!!!
2009-10-07 10:27:18
μπραβο vch, την έψαχνα αυτην την συνταγη.είχα φαει στην ουγγαρια αυτο το είδος ψωμιου μαζι με κρεατικο. ανυπομονω να το φτιαξω