Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Serviettenknoedel (Dumpling στην πετσέτα…)


3
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo vch vch

Σήμερα θα φτιάξουμε «Dumplings»…

 

Θα μπορούσαμε να τους πούμε΄κάπως λουκουμάδες αλλά αυτή η συνταγή δεν είναι..

 

Λοιπόν, ας ταξιδέψουμε στην Αυστρία όπου εκεί δίνουν το ρεσιτάλ τους..


Στην Αυστρία βρίσκουμε πολλές διαφορετικές εκδοχές.
Οι ρίζες τους βρίσκονται στη Βοημία αλλά τα Αυστριακά ξεχωρίζουν για το πόσο ελαφριά είναι.

 

Τα βασικά συστατικά στην Παρασκευή τους είναι: Αλεύρι, Πατάτες, αλεύρι καλαμποκιού, Μαγιά, Ψωμί και τυρί.

Όλα αυτά σε διάφορες παραλλαγές δημιουργούν απίθανα αποτελέσματα ως συνοδευτικά, κυρίως πιάτα ή ακόμα και ως γλυκό επιδόρπιο.

 

Η μέθοδος παραγωγής τους είναι πάντοτε η ίδια.

 

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό, φτιάχνουμε τις μπάλες του μίγματος με βρεγμένα χέρια, τα ρίχνουμε στο νερό που κοχλάζει και τα βγάζουμε μόλις εμφανιστούν στην επιφάνεια.

 

Τα Αυστριακά, είναι γνωστά για τη γέμιση που μπορεί να έχουν. Με γέμιση από crouton, μπέικον, κιμά, λουκάνικο, τυρί ή ακόμα ως γλυκό με γέμιση από βερύκοκα, κεράσια, φρούτα του δάσους, κομπόστα, πουρέ από φρούτα κτλ..

 

Η συνταγή που θα περιγράψω πιο κάτω είναι λίγο παράξενη αλλά και ιδιαίτερη και που μου άρεσε γιατί δεν τη βρίσκεις συχνά.

 

Μπορεί να συνοδεύσει κρέατα με σάλτσα.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 6 φραντζολάκια από λευκό ψωμί
  • ½ φλ/. Γάλα (εάν βρείτε βουβαλίσιο καλύτερα)
  • 3 αυγά
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (ακόμα και τριμμένο)
  • 40 γρ μπέικον
  • 150 γρ βούτυρο (ή 100 γρ ελαιόλαδο)
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλεύρι

Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια πολύ μικρά. Να είναι ομοιόμορφα κομμένα μικρότερα από εκατοστό.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μπέικον σε λίγο ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε.

 

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να  γίνει κρέμα.

 

Ενώνουμε τ’ αυγά, το γάλα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε ελαφρά, τ’ αλατίζουμε και τα ρίχνουμε στο βούτυρο. Προσθέτουμε 1 κ/λιά αλεύρι.

 

Ρίχνουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το μαϊντανό στο ψωμί και τελευταίο ρίχνουμε το μίγμα με το βούτυρο.

 

Τα ανακατώνουμε ελαφρά να αναμιχθούν τα υλικά.

 

Βρέχουμε μια βαμβακερή λεπτή πετσετούλα. Απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια λίγο βούτυρο και μετά πετάμε λίγο αλεύρι για να γίνει σαν επιφάνεια πάνω από το βούτυρο. Τινάζουμε το ότι φεύγει.

 

Απλώνουμε μέσα σε αυτό το μίγμα με το ψωμί.

 

Δημιουργούμε ένα λουκάνικο και δένουμε καλά τις άκριες σφικτά με ένα σχοινάκι (που δεν περιέχει πλαστική ύλη.. όπως πολύ σωστά έκανε σχόλιο, σε προηγούμενη συνταγή, ο cooktherapist !!)

 

Βάζουμε νερό σε μία βαθιά κατσαρόλα, το αλατίζουμε και αφού κοχλάσει, κρεμάμε το λουκάνικο από ένα πιρούνι που θα το έχουμε εφαρμόσει οριζόντιο στο πάνω μέρος. Το λουκάνικο θα πρέπει να είναι όλο βυθισμένο στο νερό για να ψηθεί ομοιόμορφα.

 

Το κρατάμε 30’ – 45’ . Μόλις είναι έτοιμο, το περνάμε στα γρήγορα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και το ανοίγουμε, το αφαιρούμε από το ρούχο και το κόβουμε σε περίπου 2 περίπου εκατοστά πάχος.

 

Συνοδεύει όμορφα τα κρέατα με σάλτσα ή ακόμα και τις σούπες.

 

Καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-10-11 18:49:09
Είναι πάντα καλοδεχούμενα τα "dumplings".. Ελπίζω να τα δοκιμάσετε και να βγουν ωραία..
User Photo konstadia konstadia
2009-10-07 23:55:59
εντυπωσιακό !!!!!!!!!!!!
User Photo persa persa
2009-10-07 10:27:18
μπραβο vch, την έψαχνα αυτην την συνταγη.είχα φαει στην ουγγαρια αυτο το είδος ψωμιου μαζι με κρεατικο. ανυπομονω να το φτιαξω

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.