Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Salsa - Μεξικάνικο Ντιπ με Ντομάτα


6
0


Μερίδες: 4 με 6
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo theremina theremina

Η salsa τρώγεται σκέτη με τσιπς από καλαμπόκι, ή για να συνοδεύσει Μεξικάνικα γεύματα. 

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Finger Food
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 μέτριες ντομάτες, ή 5 ντομάτες τύπου pomodoro (μακρόστενες σαν δαμάσκηνα)

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 - 4 φέτες καυτερή πιπεριά jalapeno (από βαζάκι), ψιλοκομμένες

1/4 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι αλάτι

χυμό από 1/2 λεμόνι η lime

1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια.  Τις κόβουμε σε μικρούς κύβους (σαν ζάρια).

2. Βάζουμε το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπολ και το λειώνουμε με ένα κουτάλι (χρησιμοποιώντας την στρογγυλή πλευρά).  Αμέσως ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το jalapeno.  Ανακατεύουμε καλά.  Προσθέτουμε όσο χυμό λεμόνι η lime θέλουμε. 

3. Δοκιμάζουμε για το αλάτι – είναι πάντα πιο νόστιμο με περισσότερο αλάτι.  Εάν θέλουμε, προσθέτουμε περισσότερη καυτερή πιπεριά jalapeno! 

4. Αφήνουμε για 10 έως 30 λεπτά να ‘δέσουν’ οι γεύσεις, και μετά η είναι έτοιμη salsa για σερβίρισμα.

5. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά, όπως :

πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους

ψιλοκομμένο φρέσκο κολίανδρο

ανανά κομμένο σε κύβους

μάνγκο κομμένο σε κύβους

 

 

 

Σχόλια

User Photo ladyheather ladyheather
2010-09-22 11:08:10
Pico de gallo ή μου φαίνεται??? thumbs up!!!!!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.