3 μέτριες ντομάτες, ή 5 ντομάτες τύπου pomodoro (μακρόστενες σαν δαμάσκηνα)
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 - 4 φέτες καυτερή πιπεριά jalapeno (από βαζάκι), ψιλοκομμένες
1/4 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
χυμό από 1/2 λεμόνι η lime
1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Τις κόβουμε σε μικρούς κύβους (σαν ζάρια).
2. Βάζουμε το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπολ και το λειώνουμε με ένα κουτάλι (χρησιμοποιώντας την στρογγυλή πλευρά). Αμέσως ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το jalapeno. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε όσο χυμό λεμόνι η lime θέλουμε.
3. Δοκιμάζουμε για το αλάτι – είναι πάντα πιο νόστιμο με περισσότερο αλάτι. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε περισσότερη καυτερή πιπεριά jalapeno!
4. Αφήνουμε για 10 έως 30 λεπτά να ‘δέσουν’ οι γεύσεις, και μετά η είναι έτοιμη salsa για σερβίρισμα.
5. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά, όπως :
2010-09-22 11:08:10
Pico de gallo ή μου φαίνεται??? thumbs up!!!!!!!!!!