Αρχίζουμε χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά όσο να λιώσει η ζάχαρη.
Συνεχίζοντας την ανάμειξη χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο mixer και αρχίζουμε να προσθέτουμε με τη σειρά και σε μικρές ποσότητες, εναλλάξ, το αλεύρι με το baking powder(τα οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως), το κρασί και τη μαρέγκα.
Μόλις τελειώσουμε με την προηγούμενη διαδικασία προσθέτουμε την κανέλλα και το κακάο(καλό θα είναι να τα έχουμε κοσκινήσει προηγουμένως μαζί για να μη δημιουργηθούν σβόλοι) και συνεχίζοντας την ανάμειξη ρίχνουμε τελευταία την τρούφα.
Βάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Αφού ψηθεί μπορούμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη ή με ένα γλάσο σοκολάτας.
2009-08-04 00:51:47
Συγγνώμη για την καθυστέρηση Nancy η ονομασία είναι ροτ βαϊν κουχεν και αυτολεξή η μεταφραση είναι γλυκό με κοκκινο κρασί.
vch ελπίζω να σου άρεσε το γλυκάκι και να το απολαυσες
2010-10-31 11:56:56
Το έκανα και μου άρεσε πολύ. Συγχαρητήρια.
2010-10-30 19:10:38
Φαίνεται τέλειο το κέικ σου Αθανασία μου. Έχω όλα τα υλικά και ξεκινάω να το φτιάξω.
2009-08-04 00:51:47
Συγγνώμη για την καθυστέρηση Nancy η ονομασία είναι ροτ βαϊν κουχεν και αυτολεξή η μεταφραση είναι γλυκό με κοκκινο κρασί. vch ελπίζω να σου άρεσε το γλυκάκι και να το απολαυσες
2009-07-12 21:57:08
Μόλις το έφτιαξα.. Τώρα ψήνεται. Για να δούμε τι θα μου βγει..
2009-07-06 16:20:06
pos proferetai?
2009-06-08 15:35:13
Γκαρντασίνα, Ζωγράφισες.....!!!