Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ratatouille


8
0


Μερίδες: 3-4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 70 '
User Photo miss X miss X

Λόγω της αγάπης μου στο ομώνυμο έργο.. παραθέτω τη συνταγή Ratatouille όπως τη βρήκα  και όπως τη μαγείρεψα.. Η αλήθεια είναι πως την περίμενα λίγο διαφορετική.... :)

Ετικέτες: Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 6 ντομάτες
  • 5 μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 κολοκυθάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο θυμάρι και δάφνη
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • 150 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

1.Βάζουμε τις ντομάτες σε καυτό νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
2.Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια επίσης.Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
3.Πλένουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε όλες τις πιπεριές.
4.Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
5.Σε μια χύτρα ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ψιλοτσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε την ντομάτα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το θυμάρι και την δάφνη. Αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν σε μέτρια θερμοκρασία για 35 περίπου λεπτά με την χύτρα σκεπασμένη.
Στην συνέχεια αφαιρουμε το καπάκι, προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε εκ νέου για μισή ώρα ακόμα σε μέτρια θερμοκρασία.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα...
το δικό μας Ratatouille είναι έτοιμο..
Εάν επθυμούμε μπορούμε να το συνοδεύσουμε με κρέας..

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-12-03 13:36:01
Τη συνταγή σου την έφτιαξα εχθές και μας άρεσε πολύ! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα ειδικά το καλοκαίρι που είναι η εποχή των λαχανικών.
User Photo miss X miss X
2009-12-02 20:39:30
χιχιχι.. μου έχουν πει πως κάτι έχω στο σκούφο μου αλλά δεν έχουμε ακόμη προσδιορίσει τι.. :D
User Photo vch vch
2009-12-02 18:54:28
Ποντίκι στο καπέλο είχες΄???? χα χα

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.