1 φυλλο κουρού ή σφολιάτας για βάση τάρτας 4 αυγά 300 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ γάλα 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη 200 γρ. έμμενταλ 100 γρ. μπέικον σε κύβους πιπέρι άσπρο μοσχοκάρυδο λίγο βούτυρο για άλειμμα
1. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε επάνω το φύλλο. 2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε (χωρίς να προσθέσουμε κάποια λιπαρή ουσία) το μπέικον για να βγάλει λίγο από το λίπος του και κατόπιν το απλώνουμε πάνω σε ρολό κουζίνας για να ρουφηξει το λίπος του. 3. Απλώνουμε λίγο από το τυρί πάνω στο φύλλο και κατόπιν απλώνουμε το μπέικον. 4. Συνεχίζουμε απλώνοντας το περισσότερο από το τυρί (Κρατάμε λίγο για πασπάλισμα στο τέλος) 5. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,το γάλα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. 6. Αδειάζουμε το μίγμα στην ταρτιέρα και πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί που έχει μείνει.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 30-40 λεπτά. (Το βγάζουμε όταν πάρει ωραίο χρώμα η κρούστα του).
2009-10-30 13:45:22
ε όχι και Axristoula με τέτοια συνταγή!!!