Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Quiche ντομάτα-μοτσαρέλα


12
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo Dorah Dorah

Ένας αγάπημένος μου συνδυασμός, η ντομάτα με τη μοτσαρέλα και τον βασιλικό, σε μία τάρτα!

Ετικέτες:τάρτα, φύλλο, μοτσαρέλα, κις, κις λωρέν, κις λορέν, κις λοραίν Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 φύλλο για τάρτες
  • 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και χωρίς τους σπόρους
  • 150 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κομματάκια μικρά
  • 2 αυγά
  • 50 ml γάλα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος πυκνή
  • Μερικά ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Λίγο αλάτι
  • Προαιρετικά τριμμένο μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι καγιέν

Αρχικά πρέπει να πώ οτι τα παραπάνω συστάτικα είναι για ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. περίπου. Η δική μου είναι 30 εκ. και έτσι έβαλα λίγο παραπάνω μοτσαρέλα, γάλα και κρέμα γάλακτος, ωστόσο έγινε λίγο ρηχή όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οπότε αν έχετε των 20 εκ. προτιμήστε την.

Προθερμάινουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα αν χρειάζεται και απλώνουμε το φύλλο. Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρόυνι σε όλη την επιφάνεια.
Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε στο μείγμα το πιπέρι καγιεν και το μοσχοκάρυδο τα οποία εγώ κακώς παρέβλεψα (έβαλα μόνο λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι και η αλήθεια είναι οτι έλειπε μια "τσαχπινιά").
Απλώνουμε πάνω στο φύλλο ομοιόμορφα τη ντομάτα, τη μοτσαρέλα και το βασιλικό και ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα των υγρών.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου, για 35-40 λεπτά.

Κανονικά σε τέτοιες τάρτες,το φύλλο πρέπει να ψηθεί πρώτα μόνο του κλπ. κλπ. Αυτό που χρησιμοποίησα, δεν έγραφε κάτι τέτοιο και το αποτέλεσμα ήταν μια χαρά, οπότε ο καθένας πράττει ανάλογα με τις επιταγές του φύλλου του (όχι του φίλου του, εκτός αν είναι σέφ!)
Γενικά η συνταγή σηκώνει αρκετές αυθαιρεσίες και είναι εύκολη και νόστιμη.!
Καλή όρεξη!

Σχόλια

User Photo kika kika
2010-07-31 16:40:40
Πως μ΄αρέσουν οι φωτό σας?!!
User Photo apapsa apapsa
2010-07-17 21:35:09
Πράγματι δεν το είχε πάρει το μάτι μου αυτό -ίσως επειδή έχουμε να πατήσουμε πολύ καιρό στο Carrefour, γιατί όλο μας λένε να αφήσουμε τις τσάντες μας στην υποδοχή (;;;). Καλορίζικη και η ταρτιέρα και αναμένουμε εναγωνίως την τάρτα :ο)
User Photo Dorah Dorah
2010-07-17 14:50:03
Υπάρχει φύλλο για τάρτα της εταιρίας carrefour.!Είναι στα ψυγεία,όχι με τα κατεψυγμένα,και είναι στρογγυλό ,έτοιμο να χωθεί στην ταρτιέρα.Κι εγώ εντυπωσιάστηκα.!Πρώτη φορα χρησιμοποίησα και την σιλικονοταρτιέρα που μου είχατε κάνει δώρο και είναι τέλεια.Θα ξανακάνω σύντομα και θα σας ταρτάρω μετα χαράς!
User Photo apapsa apapsa
2010-07-16 19:22:41
Αγαπημένη Dorah, όταν λες φύλλο για τάρτες τι εννοείς; Σφολιάτα ή υπάρχει κάτι άλλο που δεν το έχει πάρει το μάτι μου στο σούπερ μάρκετ; Α και πότε θα μας ταρτάρεις λίγη τάρτα; ;ο)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.