Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Pizza express


24
0


Μερίδες: 1-4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
Μετά από ένα κουραστικό πρωινό ήρθε η ώρα του φαγητού και είχα όρεξη για πίτσα. Δεν είχα χρόνο και υπομονή για να αφήσω να φουσκώσει η ζύμη και από την άλλη ήθελα να την φτιάξω μόνος μου και να μην παραγγείλω. Έτσι έφτιαξα την παρακάτω συνταγή που έχει μπύρα και φαρίνα και δεν χρειάζεται να περιμένετε λεπτό πριν την ψήσετε. Το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.
Ετικέτες:πίτσα, εύκολη, γρήγορή, σπιτική, χωρίς φούσκωμα, ζύμη πίτσας, ζύμη για πίτσα, εύκολη ζύμη για πίτσα, γρήγορη ζύμη για πίτσα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτσες / Πίτσα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (24 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για την ζύμη:
  • 250 γρ. φαρίνα (μισό πακέτο)
  • 1/2 κουτάκι μπίρα (165ml)
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το ζύμωμα

Για την σάλτσα:
  • 250 γρ. τριμμένη ντομάτα συσκευασμένη
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή μια πρέζα ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υπόλοιπα υλικά:
  • 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 5-6 χοντρές φέτες του τοστ κασέρι ή άλλο τυρί για πίτσα (πχ. μοτσαρέλα).
  • ο,τι άλλο υλικό θέλετε να προσθέσετε

  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες (καθαρισμένες φυσικά).
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Την αφήνουμε να σιγοβράσει λίγο.
  • Τέλος αφαιρούμε τα σκόρδα.

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις) να γίνουν μια μπάλα.
  • Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ζυμώνουμε. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
  • Με τον πλάστη το ανοίγουμε στρογγυλό σε διάμετρο 30 εκ.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ταψάκι ή λαμαρίνα και προσθέτουμε την σάλτσα, το τυρί και τα υπόλοιπά υλικά.
  • Βάζουμε την σχάρα του φούρνου απευθείας στον πάτο του φούρνου και το ταψάκι πάνω στη σχάρα.
  • Ψήνουμε με αντιστάσεις πάνω-κάτω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15' ή μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί και από κάτω η πίτσα.

TIP: Μην βάλετε όλο το τυρί κάτω από τα υπόλοιπά υλικά. Κρατήστε λίγο για να ραντίσετε την πίτσα από πάνω πριν την βάλετε στον φούρνο.

Σχόλια

User Photo nakupenda nakupenda
2011-12-28 20:30:59
Βλέποντας τη φωτό που έχεις βάλει...έχεις και πολύ ωραίο ταψί!!!!!!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-12-14 16:56:33
xgiorgara Χαιρομαι πολύ που σας άρεσαν οι συνταγές :)))))
User Photo xgiorgara xgiorgara
2011-12-14 00:01:56
cooktherapist έφτιαξα την πίτσα εχθές το βράδυ ,περιτό να σου πώ οτι δεν έμεινε ψίχουλο,την τσάκισε η οικογένεια.Σήμερα τους έφτιαξα τα πιτάκια,λίγα με τυρί κασέρι και μερικά με μπανάνα τους έβαλα μέλι και κανέλα και γενικώς τρελάθηκαν τα παιδιά
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-12-11 00:42:58
Να το δοκιμάσετε και να ανεβάσετε φωτογραφία και σχόλια παρακαλώ :)
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-12-10 20:26:35
Φαίνεται καλή εναλλακτική, θα το δοκιμάσουμε!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.