- Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες (καθαρισμένες φυσικά).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Την αφήνουμε να σιγοβράσει λίγο.
- Τέλος αφαιρούμε τα σκόρδα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις) να γίνουν μια μπάλα.
- Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ζυμώνουμε. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
- Με τον πλάστη το ανοίγουμε στρογγυλό σε διάμετρο 30 εκ.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ταψάκι ή λαμαρίνα και προσθέτουμε την σάλτσα, το τυρί και τα υπόλοιπά υλικά.
- Βάζουμε την σχάρα του φούρνου απευθείας στον πάτο του φούρνου και το ταψάκι πάνω στη σχάρα.
- Ψήνουμε με αντιστάσεις πάνω-κάτω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15' ή μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί και από κάτω η πίτσα.
TIP: Μην βάλετε όλο το τυρί κάτω από τα υπόλοιπά υλικά. Κρατήστε λίγο για να ραντίσετε την πίτσα από πάνω πριν την βάλετε στον φούρνο.
2011-12-28 20:30:59
Βλέποντας τη φωτό που έχεις βάλει...έχεις και πολύ ωραίο ταψί!!!!!!
2011-12-14 16:56:33
xgiorgara Χαιρομαι πολύ που σας άρεσαν οι συνταγές :)))))
2011-12-14 00:01:56
cooktherapist έφτιαξα την πίτσα εχθές το βράδυ ,περιτό να σου πώ οτι δεν έμεινε ψίχουλο,την τσάκισε η οικογένεια.Σήμερα τους έφτιαξα τα πιτάκια,λίγα με τυρί κασέρι και μερικά με μπανάνα τους έβαλα μέλι και κανέλα και γενικώς τρελάθηκαν τα παιδιά
2011-12-11 00:42:58
Να το δοκιμάσετε και να ανεβάσετε φωτογραφία και σχόλια παρακαλώ :)
2011-12-10 20:26:35
Φαίνεται καλή εναλλακτική, θα το δοκιμάσουμε!