Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Pasta de Sardine Ζυμαρικά με σαρδέλες


1
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo afroula afroula
Ένα πολύ γρήγορο και νόστιμο πιάτο από τη σιτσιλιάνικη κουζίνα. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε το ακόμα κι αν σας ξενίζει ο συνδυασμός των ζυμαρικών με το ψάρι.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

225 γρ. φετουτσίνι
30 ml ελαιόλαδο
110 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο στουμπηγμένες
20 γρ. φρεσκοτριμένη παρμεζάνα 
το χυμό ενός λεμονιού
105 γρ. σαρδέλες σε σάλτσα τομάτας
1 γρ. κόκκινο πιππέρι


  1. Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Όσο βράζουνε ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει και μετά προσθέστε σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέστε τις σαρδέλες με τη σάλτσα τους. Όταν οι σαρδέλες ζεσταθούνε χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά.
  3. Όταν τα ζυμαρικά κοντεύουν να γίνουν στραγγίξτε τα και προσθέστε τη σάλτσα με τις σαρδέλες. Ανακατέψτε, σκεπάστε και σβήστε τη φωτιά. Αφήστε να σταθεί για λίγα λεπτά για να απορρεφήσει τις γεύσεις. Στίψτε το χυμό του λεμονιού πάνω στα ζυμαρικά. Μοιράστε τα στα πιάτα και πασπαλίστε τα με το κόκκινο πιππέρι και την παρμεζάνα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.