Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Pasta Alfredo


3
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo ladyheather ladyheather
Η συνταγή της σάλτσας Alfredo έχει πολλές παραλλαγές. Αυτή είναι μία από τις πολλές.
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Σκόρδο σε σκόνη (ανάλογα με το πόσο το αντέχετε)
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. παρμεζάνα
50γρ μοτσαρέλλα σε μικρά κομματάκια
1 κ.γ. μαιντανός 
λευκό πιπέρι.
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
Σε ένα  κατσαρολάκι ( προσωπικά χρησιμοποιώ ένα αντικολλητικό τηγάνι), βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το λευκό πιπέρι  και το σκόρδο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια. Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατέυουμε συνέχεια για να μη σβωλιάσει. Προσθέτουμε και τη μοτσαρέλα ανακατεύοντας συνέχεια και τέλος ριχνουμε τον μαϊντανό. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ξαναρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα .
 Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σχόλια

User Photo ladyheather ladyheather
2009-11-10 17:25:17
Η βασική συνταγή της σάλτσας Αλφρέντο είναι όντως μόνο με βούτυρο και ψιλοτριμμένη παρμεζάνα. Όπως προείπα έχει πολλές παραλλαγές. Η σάλτσα πήρε το όνομα αυτού που την εφήυρε ( Αλφρέντο) αλλά κατά πως λέει η ιστορία της μαγειρικής είναι το κλασσικο πιάτο fetuccine alla romana ή fetuccine al burro.

Παραλλαγή συνταγής

User Photo marinaki1912 marinaki1912
2009-10-21 18:31:47
εγω την αλφρεντο την ξερω με βουτυρο-παρμεζανα και φρσκοτριμμενα τριχρωμα πιπερια..χτυπας το βουτυρο με τη παρμεζανα και προσθετεις την σαλτσα κρυα(fredo) στα ζεστα μακαρονια..ανακατευεις και πασπαλιζεις με τα πιπερια..αυτα!!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.