Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Pancakes, από Βρώμη... με αγάπη!


7
0


Μερίδες: 15-18
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Elenia Elenia
Ένα εναλλακτικό θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο πρωινό...
Ετικέτες:τηγανίτα, pancake, πρωινό, βρώμη, διατροφή, υγεία Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

στεγνά υλικά:
1 κούπα αλεύρι βρώμης, βιολογικής γεωργίας
1/2 κούπα αλεύρι λευκό μαλακό μη λευκασμένο, βιολογικής γεωργίας
1 1/2 κ. γλυκού baking powder
μικρή πρέζα μη ραφιναρισμένο αλάτι
3 κ. σούπας, ξανθή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

υγρά υλικά:
100 γρ. γιαούρτι πλήρες αγελαδινό
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, βιολογικής κτηνοτροφίας
* ποσότητα γάλακτος, τόση ώστε να συμπληρωθεί το γιαούρτι σε γάλα και ακόμη 1/3 της κούπας

βούτυρο για να αλείφετε το τηγάνι


 

Βάζετε σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, όλα τα στεγνά υλικά και τα ανακατεύετε.

* Ρίχνετε το γιαούρτι στην κούπα όπου μετράτε τα υλικά, το ανακατεύετε και συμπληρώνετε με γάλα μέχρι να φτάσει στην ποσότητα της μίας κούπας. Το ρίχνετε σε ένα δεύτερο μικρότερο μπολ, προσθέτετε ακόμη 1/3 της κούπας γάλα και προσθέτετε το αυγό. Ανακατεύετε τα υγρά υλικά με ένα πιρούνι και αφήνετε το μπολ στο πλάι.

Ζεσταίνετε ομοιόμορφα, σε μέτρια φωτιά (στη θέση 3 από το συνολικό 9, της δικής μου εστίας) ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ή το τηγάνι της αρεσκείας σας.

Λίγο πριν το τηγάνι ετοιμαστεί, ρίχνετε στα στεγνά υλικά, το μπολ με τα υγρά και ανακατεύετε, τόσο όσο χρειάζεται τα υλικά να ενωθούν. Αν βλέπετε ότι υπάρχουνε στο μίγμα φoυσκάλες ή μικρά σφαιρίδια με αλεύρι, να μην ανακατέψετε περισσότερο, διότι θα βρεθείτε με σφιχτά pancakes...

Ρίχνετε 1-2 κ. σούπας βούτυρο στο τηγάνι. Το αφήνετε να λιώσει ελαφρά. Για να φτιάξετε  μεσαία pancakes στο μέγεθος, για το κάθε ένα από αυτά, να ξέρετε ότι αντιστοιχεί 1 καλά γεμάτη κ. σούπας μίγμα. Αρχίζετε να ρίχνετε τόσες κουταλιές, όσο χωράει το τηγάνι σας. Προσέξτε όμως, να μην σας κολλήσει η ζύμη του ενός pancake με το άλλο. Προσωπικά, δεν ξεπερνάω τα 4 pancake την φορά...

Τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 2-3 λεπτά ή ώσπου να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια τους ή να αρχίζει το μίγμα να σταθεροποιείται. Αναποδογυρίζεται το κάθε πιτάκι και το ψήνεται και από την άλλη πλευρά...

Τα βάζετε σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στον φούρνο ή τα σερβίρετε αμέσως, στα ανυπόμονα μέλη της οικογένεια σας...

Τα απολαμβάνετε με σιρόπι σφενδάμου ή αγάβης, με πετιμέζι, μέλι, μαρμελάδα... ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας...

Καλή σας Απόλαυση...

Σχόλια

User Photo Elenia Elenia
2010-05-08 20:40:26
Κοίτα, πολύ υγρό, σαν μίγμα δεν είναι.. σίγουρα παίζει ρόλο, τα συστατικά που χρησιμοποίησε ο καθένας μας... πιο αλεύρι, δλδ εταιρεία, επίσης το αλεύρι βρώμης, το αγόρασες ή το έφτιαξες από κουάκερ, αυγό (μικρό ή μεγάλο) κλπ... το θέμα είναι να σας άρεσε, αυτό μετράει, αν όμως νομίζεις ότι για τους α ή β λόγους, το θες πιο ρευστό, την επόμενη φορά, πρόσθεσε 10 ml γάλα, κάνε 1-2 pancakes και ρύθμισε αν θες ή όχι περισσότερο γάλα...
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2010-05-08 10:11:38
Τα δοκιμάσαμε και είναι πολύ ωραια! Μια απορία: το μίγμα δεν είναι πολύ υγρό, έτσι; Επειδή όταν το έριχνα με το κουτάλι στο τηγάνι δεν απλωνόταν μόνο του, το άπλωνα εγώ λίγο με ένα ξύλινο κουτάλι. Εκτός αν έκανα κάτι λάθος.
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-05-04 09:48:53
Έγινες απόλυτα κατανοητή. Σ' ευχαριστώ και όταν φιάξω τη συνταγή θα σε ενημερώσω.
User Photo Elenia Elenia
2010-05-03 22:04:27
Θα ρίξεις την ποσότητα του γιαουρτιού που γράφω στα υλικά (100γρ) στην ίδια κούπα που έχεις κάνει όλες τις μετρήσεις των υπολοίπων υλικών, το ανακατεύεις να γίνει μια κρέμα και συμπληρώνεις με γάλα μέχρι να έχεις μια κούπα (που θα αποτελείται από γάλα και γιαούρτι_ ρίχνεις το μίγμα αυτό σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτεις 1/3 γάλα στην ίδια κούπα και την προσθέτεις στο μπολ που μόλις πρόσθεσες τα υλικά. Έτσι, έχεις γιαούρτι+γάλα=1 κούπα και επιπλέον 1/3 κούπα γάλα στο μπολ... εύχομαι να έγινα κατανοητή...
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-05-03 21:37:14
Elenia, μπορείς να γίνεις πιο σαφής στην ποσότητα του γάλακτος ?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.