Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Pain aux raisin


17
0


Μερίδες: 10-15
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo ladyheather ladyheather
Δανεζικα κρουασαν ή pain aux raisin.για πρωινό ή για συνοδευτικό καφέ...
Ετικέτες:Δανέζικα, κρουασάν, σταφίδες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (17 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 δόση κρέμας (κατά προτίμηση).
1 φύλλο σφολιάτας
1 κούπα σταφίδες
1 ασπράδι αυγού
Μουλιάζουμε αποβραδύς τις σταφίδες σε νερό και κονιάκ, ή σε γάλα αν έχουμε παιδιά. Ετοιμάζουμε την κρέμα και τη βαζουμε στο ψυγείο.(Αν κάνουμε την κρέμα αραβοσίτου που τη βράζουμε καλό είναι να την ετοιμάσουμε απο το προηγούμενο βράδυ. Αν κάνουμε τη στιγμιαία, μπορούμε να την ετοιμάσουμε μισή ώρα πιο νωρίς).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στεγνώνουμε τις σταφίδες πάνω σε χαρτί κουζίνας. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάταςαπό πάνω απλώνουμε την κρέμα βανίλιας που έχουμε ετοιμάσει σε λεπτό στρώμα. Ρίχνουμε τις σταφίδες πανω σε όλο το φύλλο. Τυλίγουμε σε ρολό σφιχτό. Κόβουμε σε φέτες πάχους 1.5εκ.απλώνουμε στο ταψί μια λαδόκολα και επάνω τοποθετούμε τις φέτες μας. πατάμε λίγο να "ανοίξει". Αλείφουμε από πανω με ένα πινέλο το ασπράδι αυγού χτυπημένο με λίγο νερό.ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο αλείφουμε με πινέλο ζαχαρόνερο ( 1 κ.σ. ζάχαρη με λίγο νερό). Αφήνουμε να κρυώσουν.

Σχόλια

User Photo natasa natasa
2010-11-24 02:12:20
ευκολο και νοστιμο,μμμμμμ.......
User Photo ladyheather ladyheather
2010-11-15 13:57:50
den to exw dokimasei alla de nomizw oti 8a einai kako....
User Photo linmak88 linmak88
2010-11-04 13:58:31
Τι ωραίο γλυκάκι - ειδικά για τα παιδιά! Μπορώ να προσθέσω και λίγη κανέλα ladyheather;
User Photo apapsa apapsa
2010-10-26 21:50:57
Κι από 'μένα καλώς ήρθες και πάλι! Έβαλες δυο συνταγές από πολύ αγαπημένες μου λιχουδιές! Την Πέμπτη που θα έχω χρόνο λόγω αργίας λέω να φτιάξω τα κρουασάν. Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα και τη συνταγή :ο)
User Photo ladyheather ladyheather
2010-10-25 18:04:11
Καλώς σας ξαναβρήκα!!!!
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-10-25 15:05:19
Ladyheather, καλώς μας ήλθες και πάλι μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα απουσίας. Πολύ καλές και οι δύο προτάσεις σου.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.