Τα αστεράκια είναι προαιρετικά, δεν είναι στην κλασική συνταγή, αλλά προσθέτουν γεύση.
- 1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες ή 600g μικρές (προτιμάμε τις μεγάλες, γιατί οι μικρές θα γίνουν τοσοδούλες) / μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες ή κατεψυγμένες, οπότε θα πρέπει και να τις ξεπαγώσουμε
- 600g χοιρινό κομμένο σε μικρά κομματάκια- μπουκίτσες
- 50 g chorizo (μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλιώς μπορείτε να δοκιμάσετε ένα πικάντικο σαλάμι)
- 4 ποτήρια ρύζι νορμάλ (όχι μπασμάτι κλπ.)
- 3-4 ντομάτες ή 150g πελτέ
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 πιπεριά
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί (τα ψηλά και λιγνά ποτήρια)
- 3/4 του νεροπότηρου γλυκό κόκκινο κρασί
- 1-2 κύβους ζωμό λαχανικών- κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- αλάτι
- προσθετικό χρώματος για παέγια (κάνουν και τα προσθετικά για ζαχαροπλαστική χρώματος πορτοκαλί αλλά αν δε βρείτε δεν πειράζει, η μόνη διαφορά είναι στο χρώμα και όχι στη γεύση)
- ελαιόλαδο άφθονο
- νερό άφθονο
- * σάλτσα JUGO Maggi
- * σάλτσα Bovril
2011-07-11 12:04:07
τέλεια συνταγή!!!
2011-07-10 00:04:42
Σαφράν βάζεις έτσι κι αλλιώς, αρωματίζει το φαγητό. Το άλλο είναι εφετζίδικο καθαρά.
2011-07-09 19:33:09
Αυτό που αναφέρει η συνταγή σαν προσθετικό χρώματος για paellia είναι σε μορφή σκόνης και λέγεται Colorante Alimentario (χρωστική για τρόφιμα) αλλά δεν το έχω συναντήσει σε καταστήματα στην Ελλάδα σε αυτή ακριβώς τη μορφή. Οι πιο πολλές συνταγές χρησιμοποιούν εναλλακτικά σαφράν που δίνει παρόμοιο αποτέλεσμα στο χρώμα.