Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Pοξάκια


4
0


Μερίδες: 25
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo antin antin
25 ροξακια
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 φλιτζανι σπορελαιο
1 φλιτζανι γαλα χλιαρο
1 αυγο
1 μπεικιν
λιγη καννελα
1 φακελακι μαγια
αλευρι οσο παρει
κακαο
1 κουταλακι ζαχαρη
1/4 κουταλακι αλατι

σιροπι

2 κουπες νερο
3 κουπες ζαχαρη
Σε μια λεκανη ριχνουμε το γαλα με την μαγια το ανακατευουμε και προσθετουμε το λαδι τη ζαχαρη το αλατι την καννελα το μπεικιν και μετα σιγα σιγα το αλευρι.Πριν τελειωσουμε ριχνουμε και το αυγο και συνεχιζουμε το ζυμωμα.

Οταν θα ειναι ετοιμη η ζυμη δεν θα κολαει στα χερια αλλα θα ειναι μαλακη για να μπορειτε να την ανοιξετε.

Χωριζουμε την μιση ζυμη και την προσθετουμε κακαο και την πλαθουμε καλα για να παει παντου. Στη συνεχεια την λευκη ζυμη την ανοιγουμε σε φυλλο. Τη ζυμη με το κακαο την κανουμε ρολο οσο ειναι η λευκη ζυμη σε μακρος. Το ρολο το βαζουμε πανω πανω στη λευκη ζυμη και τυλιγουμε μαζί μεχρι να γινει ενα ρολο. Μετα το κόβουμε 2εκ.

Τα παταμε με το χερι απο πανω ελαφρα και τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολα

Μολις κρυωσουν τα σιροπιαζουμε μεσα στο ταψι με ζεστο σιροπι. Το σιροπι το έχουμε βράσει 10 λεπτα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.