Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν


12
0


Μερίδες: 9 muffin
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo Elenia Elenia

'Ενα γρήγορο κεκάκι, υγιεινό και νόστιμο... άριστο για πρωινό ή για κάθε ώρα

Ετικέτες:muffin,κέικ,mascarpone,βρώμη,γλυκό,καρπούς,πεκάν Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικά για 9 muffin

 

  • 70 γρ. αλεύρι βρώμης, βιολογικής γεωργίας
  • 100 γρ. αλεύρι μαλακό ολικής αλέσεως, βιολογικής γεωργίας
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • μια μικρή πρέζα μη ραφιναρισμένο αλάτι
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη, από ζαχαροκάλαμο
  • 1/6 κ. γλυκού βανίλια bourbon
  • 1 αυγό, βιολογικής κτηνοτροφίας
  • 150 ml  γάλα πλήρες
  • 50 γρ. καβουρδισμένα πεκάν*
  • λίγη μαρμελάδα φράουλα

 

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Καβουρδίζετε στον φούρνο, στην 3η θέση από κάτω μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα πεκάν, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα καστανό χρώμα, ανακατεύοντας τα μια φορά. Τα βάζετε στο πλάι να κρυώσουν και τα σπάτε σε μικρά κομμάτια με ένα γουδί ή με το μίξερ.
Τοποθετείτε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε τα φορμάκια με το μίγμα για muffin, στην πρώτη θέση από κάτω.

Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτετε το αλεύρι, την baking και το αλάτι. Ανακατεύετε τα υλικά μεταξύ τους και τα αφήνετε στο πλάι για αργότερα.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε την ζάχαρη, χτυπάτε καλά το μίγμα, προσθέτετε την βανίλια, ανακατεύετε και ρίχνετε το αυγό. Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε καλά το μίγμα σχεδόν μέχρι να ασπρίσει.
Σε μια μεγάλη κούπα, με ένα κουτάλι ανακατεύετε το τυρί μασκαρπόνε και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε καλά τα δυο αυτά υλικά, ούτως ώστε σχεδόν να ομοιογενοποιηθούν.
Αφού ανακατέψετε το τυρί με το γάλα, το ρίχνετε στο μίγμα με το αυγό και το ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνετε 2 γεμάτες κουταλιές από τα σπασμένα πεκάν (τα υπόλοιπα τα κρατάτε για γαρνίρισμα), ανακατεύετε και με μια κίνηση ρίχνετε τα στεγνά υλικά στα υγρά. Με την σπάτουλα και με ελάχιστες κινήσεις ενσωματώνετε το αλεύρι στα υγρά υλικά -μην ξεχνάτε ότι για αφράτα κεκάκια, είναι προτιμότερο να υπάρχουν και σφαιρίδια αλευριού στο μίγμα σας. Αρχίζετε να γεμίζετε τα φορμάκια, αφού πρώτα τα έχετε επενδύσει με καραμελόχαρτα. Προσωπικά, χρησιμοποιώ δυο μεγάλες κουταλιές για κάθε muffin. Αν θελήσετε να προσθέσετε και την μαρμελάδα, τότε αφού βάλετε την πρώτη μεγάλη κουταλιά στα φορμάκια, ρίξτε από πάνω με ένα μικρό κουταλάκι λίγη μαρμελάδα φράουλα και συμπληρώστε με το δεύτερο μεγάλο κουτάλι μίγματος από πάνω... έτσι σε κάθε κέντρο από τα κεκάκια, θα κρύβεται ένα γλυκό μυστικό...μμμ!
Βάζετε τα φορμάκια πάνω σε μια λαμαρίνα για μπισκότα ή σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνετε για περίπου 35 λεπτά ή έως ότου ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο τους. Σβήνετε τον φούρνο και τα αφήνετε μέσα για άλλα 2-3 λεπτά. Τα βγάζετε από τον φούρνο και μετά από 1 λεπτό τα βγάζετε και από τις φόρμες τους, τοποθετώντας τα επάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν...
Καλή σας Απόλαυση...
πηγή: www.food4life.gr

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-05-08 21:13:51
Α ναι! Το φασόλι του Παρλιάρου! LOL! Σ' ευχαριστώ, δεν ήξερα ότι λέγεται έτσι, αν τη βρω πουθενά θα την πάρω να την δοκιμάσω. Πολύ ωραία η φωτογραφία της συνταγής παρεμπιπτόντως :o)
User Photo Elenia Elenia
2010-05-06 21:45:33
Η πραγματική βανίλια, είναι η βανίλια bourbon. Είναι το φρούτο μιας ορχιδέας και όταν το αποξηράνουμε, μοιάζει με φασόλι και γίνεται μαύρο... (αν έχεις δει τον Παρλιάρο με ένα φασόλι που το ξύνει για τα γλυκά του;) Προσωπικά, δεν το αγοράζω σε μορφή φασολιού, αλλά σε σκόνη. Είναι επίσης μαύρη, την βρίσκω σε καταστήματα βιολογικής γεωργίας και δεν συγκρίνεται με την συνθετική βανιλίνη, ούτε σε άρωμα, ούτε σε γεύση...
User Photo apapsa apapsa
2010-05-06 18:15:44
Γεια σου Elenia και καλωσήρθες, να σε ρωτήσω κάτι που δεν το ξέρω; Τι είναι η βανίλια bourbon;
User Photo Elenia Elenia
2010-05-05 20:54:44
Μην ανησυχείς... κανένα πρόβλημα... σε ευχαριστώ που σου άρεσε!!
User Photo panselin panselin
2010-05-05 19:02:13
Λυπάμαι Elenia σκόπευα στα 5 σκουφάκια αλλά κατα λάθος πάτησα 4!
User Photo Elenia Elenia
2010-05-05 14:04:32
Για κάποιο λόγο δεν μπορούν τα υλικά να στοιχηθούν το ένα κάτω από το άλλο... ουφ!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.