Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Mudd Cake ο απολυτος πειρασμος


15
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Eva K. Eva K.

Οντως πειρασμος!!!

Ετικέτες:γλυκο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

για το κεικ

1/2 κιλου βουτηρο

3 κουταλιες καφε στιγμης

1 κουπα ζαχαρη

400γρ. σοκολατα κουβερτουρα σε κομματια

8 αυγα

για το γλασο

250γρ. σοκολατα κουβερτουρα

1/2 κουπας βουτηρο

2 κουταλιες γαλα

2 κουταλιες γλυκοζη

Σε μια κατσαρολα βραστε το βουτηρο με τον καφε και τη ζαχαρη,ωσπου να διαλυθει η ζαχαρη.Ριξτε μεσα τα κομματια σοκολατας και ανακατεψτε μεχρι να λιωσουν.Αδειαστε το μιγμα σε ενα μπολ και αφηστε το να κρυωσει λιγο.Χτυπηστε τα αυγα ελαφρα ισα να αφρισουν.Αδειαστε το μιγμα των αυγωνμεσα στο μπολ με το σοκολατενιο μιγμα ανακατευοντας συνεχως μεχρι να πετυχετε ενα ομοιογενες μιγμα.Στρωστε στον πατο μιας φορμας 24εκ. αντικολλητικο χαρτι και βουτηρωστε το καλα καθως και τα τοιχωματα της φορμας.αδειαστε το μιγμα σας μεσα στη φορμα και βαλτε τη φορμα σε ενα μεγαλυτερο βαθυ ταψι με νερο,γυρω στα 2 εκ το νερο.Ψηστε το κεικ στους 180 για 1 ωρα.Βγαλτε το απο το φουρνο και αφηστε το να κρυωσει μεσα στη φορμα.Επειτα βαλτε το με τη φορμα για 3-4 ωρες στο ψυγειο.Στο μεταξυ ετοιμαστε το γλασο.Ανακατεψτε ολα τα υλικα μαζι σε μια μικρη κατσαρολα και ζεστανετε τα μεχρι να λιωσει η σοκολατα ,να γινει λειο και ομοιογενες.βγαλτε το κεικ απο τη φορμα ,αναποδυγιριστε τοκαι ξεκολληστε το αντικολλητικο χαρτι.Αναποδυγιριστε το παλι και περιχυστε το με το γλασο. Βαλτε το στο ψυγειο.

Σχόλια

User Photo λιζα λιζα
2009-06-27 14:16:20
Θα το φτιάξω γιατί με έφτιαξες! Τέλεια περιγραφή!
User Photo Eva K. Eva K.
2009-06-27 01:05:00
οχι ακριβως αψητο,θα το ελεγα πιο ζουμερο για κεικ. Η λιωμενη σοκολατα και ειδικα οταν προκειται για καλης ποιοτητας κουβερτουρα αφηνει στον ουρανισκο σου μια απιθανη γευση που εξακολουθει να μενει για περιπου 30 δευτερολεπτα χωρις να βαλεις αλλη μπουκια στο στομα σου. αλλα ποιος αντεχει τοσο? ειναι φανταστικο λιζα μου αξιζει να το φτιαξεις!!!
User Photo apapsa apapsa
2009-06-26 18:03:29
Μιάμ!
User Photo λιζα λιζα
2009-06-26 17:34:52
Πολύ καλό! Μήπως λέγετε και βραστό κέικ?Πρέπει να μένει ελαφρά άψητο μέσα σαν το Μπράουνις?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.