Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Mississippi Mud Cake


11
0


Μερίδες: 16 με 40, ανάλογα με το μέγεθος
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo theremina theremina

Μία παραλλαγή στα γνωστά brownies. 

 

Μπορείτε να το κόψτε σε μικρές τετράγωνες μπουκίτσες, ή σε μεγαλύτερα κομμάτια (ειδικά όταν είναι να βάλτε παγωτό από πάνω!).

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπράουνις
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

100 γραμμάρια βούτυρο

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

2 κούπες ζάχαρη ψιλή

1 κούπα νερό (από την βρύση, μήν το ζεστάνετε) στην οποία έχουμε προσθέσει 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ

1/4 κούπα κακάο*               

1 3/4 κούπες  αλεύρι 

1/4 κουταλάκι baking powder

2 αυγά, χτυπημένα ελαφρά με ένα πιρούνι

1/3 κούπα whiskey (κατά προτίμηση bourbon whiskey, π.χ. Jack Daniels)

 

* Εάν θέλετε το γλυκό να έχει την χαρακτηριστική γεύση της πολύ ‘πλούσιας’ σοκολάτας, προτιμήστε το κακάο το οποίο έχει επεξεργασθεί με βάση/alkali, π.χ. μάρκας Van Houten.

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.  Απλώνουμε στον πάτο (αλλά όχι στα πλάγια) ενός τετράγωνου ταψιού (28cm x 28cm περίπου) χαρτί Sanitas Bake, .

 

2. Σε μπαίν-μαρί λειώνουμε την σοκολάτα και μετά προσθέτουμε το το βούτυρο σε κομματάκια για να λειώσει και αυτό μέσα στην σοκολάτα.

 

3. Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, 3-5 λεπτά.  Προσθέτουμε την ζάχαρη και τον καφέ, και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή κουτάλα.

 

4. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και την baking powder. 

 

5. Προσθέτουμε στην λειωμένη σοκολάτα σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι, μετα τα χτυπημένα αυγά, και στο τέλος το whiskey. 

 

6.  Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε 30-35 λεπτά.  Να μήν στεγνώσει στον φούρνο - 'Οταν είναι έτοιμο το πάνω μέρος είναι τραγανιστό, αλλά από μέσα πρέπει να έχει ακόμα υγρασία.

 

7. Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά στο ταψί, και μετά αναποδογυρίζουμε  πάνω σε σχάρα.  Αφαιρούμε το χαρτί και αφήνομε να κρυώσει πριν το επαναφέρουμε μέσα στο ταψί.

 

8. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.

 

Μπορούμε να κοσκινίσουμε λίγη άχνη ζάχαρή από πάνω εάν θέλουμε.

 

Σχόλια

User Photo travellinglight travellingli ght
2009-07-02 21:12:06
Τα σπάει! Αν μπορούσα θα είχα κλέψει όλο το ταπεράκι! :ο)
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-30 13:27:17
Χε χε... νομνίζω πως μερικοί το δοκιμάσαμε ...προχτές από τα χεράκια της συγγραφέως της συνταγής, έτσι δεν ειναι;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.