1 κούπα μακαρόνι ή κοφτό 1/2 κούπας κασέρι ψιλοκομμένο (το σύνηθες είναι cheddar) 1/4 κούπας γάλα αλάτι, πιπέρι μαύρο
προεραιτικά: 1/4 κούπας σαλάμι ή ζαμπον ή ρόσμπιφ ψιλοκομμένο 1/4 κούπας μανιτάρια 1/4 κούπας κρεμμύδια
|
1. Αν βαριόμαστε την κατσαρόλα, βάζουμε σε πυρίμαχο μπολ 1 κούπα νερό, αλάτι και τα μακαρόνια. Τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων και ανά 1-2 λεπτά τα βγάζουμε και ανακατεύουμε. Αυτό γίνεται μέχρι τα μακαρόνια να γίνουν al dente (σε περίπου 8 λεπτά). Σε περίπτωση που το νερό εξατμιστεί προτού τα μακαρόνια να είναι έτοιμα, συμπληρώνουμε με φειδώ. Αν δε βαριόμαστε, βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια σε κατσαρολάκι με κύβο λαχανικών και αλάτι.
2. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, βάζουμε το γάλα και το κασέρι και τα όποια άλλα υλικά θέλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανά 15" βγάζουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχίζουμε. Αυτό γίνεται μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
3. Ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια το λιωμένο μείγμα, πασπαλίζουμε με πιπέρι.
*Είτε τα μακαρόνια βράσουν στο φούρνο μικροκυμάτων είτε στην κατσαρόλα, πρέπει να βάλουμε περισσότερο αλάτι απ'ότι συνήθως, εκτός αν το κασέρι μας είναι αλμυρό.
(στη φωτογραφία έχω χρησιμοποιήσει emmental και φέτα, γι'αυτό και η sauce δεν είναι σκούρα κίτρινη όπως θα έπρεπε)
|
2009-11-15 00:42:57
Το δοκιμάσαμε σήμερα με αυγά και σπανακι κ ύστερα στο φούρνο!
2009-09-30 16:09:43
:)
2009-09-30 15:56:38
Mac 'n' cheese rules! Εγώ βάζω μείγμα τυριών, ότι περισσεύει.