Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Lemon Pie Classic


16
0


Μερίδες: 8-10
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Trinity Trinity
Επιτέλους βρήκα την κλασσική συνταγή για απίστευτη λεμονόπιτα και τη μοιράζομαι μαζί σας!!!
Ετικέτες:Λεμονόπιτα, λεμόνι, πίτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη βάση:

250γρ. μπισκότα digestive

100γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη

Λίγο ξύσμα λεμονιού

Για την κρέμα:

1 ½ φλιτζάνι νερό

5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 + 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη

Χυμός και ξύσμα από 3 λεμόνια

3 κρόκους αβγών

Για την επικάλυψη:

4 ασπράδια αβγών

1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

1 φλιτζάνι  ζάχαρη

  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα και το ξύσμα λεμονιού. Με ένα κουτάλι στρώνουμε το μπισκότο σε ένα στρογγυλό πυρέξ και το φτιάχνουμε έτσι ώστε να σχηματήσει πλαϊνα γύρω γύρω.
  • Ψήνουμε τη βάση στους 180 για 10 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει μέχρι να πάρει βράσει και να πήξει.Αφιαρούμε απτη φωτιά.
  • Χτυπάμε για λίγο στο μίξερ τα κροκάδια με το χυμό λεμονιού και μετά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα κίτρινο, πηχτό, ομοιογενές μείγμα.
  • Το στρώνουμε πάνω στην ψημένη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Βάζουμε σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί τη ζάχαρη και την ψηνουμε στους 200 βαθμούς ενώ συγχρόνως έχετε βάλει στο μίξερ να χτυπηθούν τα ασπράδια.Δεν χρειάζεται να ροδοκοκκινίσει η ζάχαρη, τη βγάζετε και την ρίχνετε μέσα στο μιξερ την ώρα που χτυπάει τα αυγά μαζί με το χυμό λεμονιού.
  • Θα καταλάβετε ότι η μαρέγκα μας είναι έτοιμη όταν θα γυρίσετε το σκεύος ανάποδα και δεν θα κουνηθεί καν.
  • Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας, στρώνουμε από πάνω τη μαρέγκα και την ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς να πάρει χρώμα η μαρέγκα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει μόνη της και μετά βάζουμε στο ψυγείο.

Σχόλια

User Photo Trinity Trinity
2010-06-05 15:02:49
Όχι βέβαια και τα πτιμπερ μια χαρά είναι..Απλά εγώ έχω μια αδυναμία στα digestive και χρησιμοποιώ μόνο αυτά..Καλή επιτυχία!!!! :-))))
User Photo κλαρα κλαρα
2010-06-05 14:55:27
θα τη φτιαξω συντομα!αμα βαλω πτι μπερ πειραζει?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.