Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Lemon pie (αγγλική συνταγή)


16
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo Μίνα Μίνα

Ευκολη και γρήγορη κλασσική συνταγή που μου έδωσε φίλη μου Αγγλίδα
Ετικέτες:τάρτα, λεμόνι, λεμονόπιτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 μεγάλο πακέτο digestive ή ανάλογα σε βάρος πτι μπερ.
Βούτυρο όχι μαργαρίνη περίπου 200 γρ.βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 τυρί φιλαδέλφεια 300 γρ. (προσοχή το light βγαίνει σε 200γρ)
2 κρόκους αβγών
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
3 ασπράδια αυγών
2/3 φλυτζάνι τσαγιού caster sugar (μην βάλετε οποιαδήποτε άλλη ζάχαρη γιατί δεν κάνει για την μαρέγκα)
Λιώνουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα περνάμε στο βούτυρο μέχρι να νοτιστούν και να μπορεσουμε να κάνουμε την βάση του γλυκού.

Στρώνουμε το μπισκότο σε μια σούστα τούρτας πατώντας το όχι μονο στον πάτο αλλά και πιέζοντάς το γύρω γύρω στο στεφάνι ώστε να κάνει και πλαϊνό...αφήνουμε για περίπου 1' στο ψυγείο να δέσει.

Χτυπάμε το ζαχαρούχο, το τυρί, τους 2 κρόκους, το ξύσμα και το χυμό καλά και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τη βάση του γλυκού.

Σε μεταλικό ή γυάλινο σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σταθούν καλά καλά και να γίνουν μαρέγκα και τέλος τη στρώνουμε πάνω στο γλυκό σηκώνοντας της "λοφία" με το πηρούνι... Αν είναι χτυπημένη καλά θα σταθούνε  στο ψήσιμο αλλιώς -δεν πειράζει - θα πέσουν.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για περίπου 10-15' μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.

Σερβίρεται κατά προτίμηση κρύο!

Σχόλια

User Photo Μίνα Μίνα
2017-07-19 13:57:51
Tέλειο μου ακούγεται! Θα το δοκιμάσω αν και δε θα ήθελα τώρα που το σκέφτομαι γιατί θα είναι πιο πολύ γλυκό απο τα απλά digestive/
User Photo Μίνα Μίνα
2013-01-15 10:54:13
Τη ζάχαρη αυτή την προσθέτουμε σιγά σιγά όταν χτυπήσουμε και δέσει καλά η μαρέγκα μας... Οχι από την αρχή γιατί μπορεί να βαρύνει και να μη δέσει καλά. Η caster sugar είναι κρυσταλλική ζάχαρη σαν την απλή μόνο που είναι πιο ψιλή από την κοινή ζάχαρη (όχι άχνη γιατί η άχνη δεν είναι κρυσταλλική) Αν δεν βρείτε caster μπορείτε να χτυπήσετε στο μιζεράκι ή στο γουδί λίγη κοινή ζάχαρη. Εγώ αυτό κάνω και είναι μια χαρά!! :) Kαλή επιτυχία εύχομαι... Περιμένω εντυπώσεις!!
User Photo mtzam mtzam
2013-01-15 10:01:28
Τη ζάχαρη πότε τη βάζω και πού; Στα ασπράδια; Θα χτυπήσω πρώτα τα ασπράδια και μετά θα τη βάλω ή όλα μαζί; Ευχαριστώ
User Photo Μίνα Μίνα
2012-02-15 15:01:20
Είναι αγγλική ζάχαρη... που θα την βρεις στον Θανόπουλο ή σε κάποιο delicatessen. Εγώ έβαλα απλή ζάχαρη και ναι μεν ήταν νόστιμη δεν μπόρεσε η μαρέγκα μου να σταθεί όταν της έκανα τα σκουφάκια με το πηρούνι.
User Photo kotula kotula
2011-12-13 11:10:34
τι ιδοσ σαχαρι ινε αυτι

Παραλλαγή συνταγής

User Photo breadmaro breadmaro
2016-07-14 16:34:43
Έφτιαξα τη συνταγή και αντί για digestive έβαλα γεμιστά μπισκότα με γέμιση λεμόνι, τα οποία άλεσα μαζί με τη γέμιση και στα ίδια γραμμάρια με την αρχική συνταγή. Τα σχόλια αλλά και η προσωπική άποψη ήταν θετικά.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.