3/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 και 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά μεγάλα 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας 1 κούπα γάλα 2/3 κούπας μαρμελάδα (οποιαδήποτε)
Για το γλάσο 450γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο 1 κούπα γάλα 4 κουταλιές σούπας βούτυρο 8 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη 1 κούπα κακάο κοσκινισμένο
|
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3'.
2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
3. Ανακατεύουμε σε άλλο μπωλ το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder.
4. Βάζουμε εναλλάξ στο αρχικό μπωλ μείγμα αλευριού - γάλα, τελειώνοντας με μείγμα αλευριού. Χτυπάμε πολύ καλά.
5. Προσθέτουμε το εσάνς βανίλιας.
6. Σε δυο ταψιά 30εκ. μήκους, 20εκ. περίπου πλάτος, στρώνουμε λαδόχαρτο. Το βουτυρώνουμε. Μοιράζουμε εξ ημισείας τη ζύμη.
7. Ψήνουμε στους 180°C για 40' περίπου ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Αν αρπάξουν από πάνω και δεν έχουν ψηθεί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψηθούν.
8. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
9. Στη μια βάση αλοίφουμε τη μαρμελάδα.
10. Βάζουμε την άλλη βάση από πάνω.
11. Κόβουμε σε 24 τετράγωνα πλευράς δυο ιντσών περίπου.
Το γλάσο 1. Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο (χαμηλή φωτιά).
2. Κατεβάζουμε απ'τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα θερμοάντοχο μπωλ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.
3. Βάζουμε το μπωλ μέσα σε κατσαρόλα με δυο ίντσες περίπου νερό που έχει μόλις σιγοβράσει.
4. Ένα ένα βουτάμε τα κυβάκια μέσα, χρησιμοποιώντας πιρούνια.
5. Μόλις τα βγάζουμε από το μπωλ με τη σοκολάτα, τα "κυλάμε" στο μπωλ με το ινδοκάρυδο.
6. Τα αφήνουμε σε σχάρα ή σε δίσκο για 15' περίπου μέχρι να δέσει το γλάσο.
|
2010-05-09 00:49:06
Πολύ λαχταριστό φαίνεται!