Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Lamingtons


14
0


Μερίδες: 24
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo qslv qslv
Lamingtons ή lemmingtons. Παραδοσιακά αυστραλέζικα γλυκά με μαρμελάδα (συνήθως φράουλα) ή βατόμουρο (πιο συχνό στη Ν. Ζηλανδία) και ινδοκάρυδο.
Ετικέτες:lamingtons, αυστραλία, γλυκό, καρύδα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 και 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά μεγάλα
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
1 κούπα γάλα
2/3 κούπας μαρμελάδα (οποιαδήποτε)


Για το γλάσο
450γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κούπα γάλα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
8 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κούπα κακάο κοσκινισμένο
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3'.

2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

3. Ανακατεύουμε σε άλλο μπωλ το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder.

4. Βάζουμε εναλλάξ στο αρχικό μπωλ μείγμα αλευριού - γάλα, τελειώνοντας με μείγμα αλευριού. Χτυπάμε πολύ καλά.

5. Προσθέτουμε το εσάνς βανίλιας.

6. Σε δυο ταψιά 30εκ. μήκους, 20εκ. περίπου πλάτος, στρώνουμε λαδόχαρτο. Το βουτυρώνουμε. Μοιράζουμε εξ ημισείας τη ζύμη.

7. Ψήνουμε στους 180°C για 40' περίπου ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Αν αρπάξουν από πάνω και δεν έχουν ψηθεί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψηθούν.

8. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

9. Στη μια βάση αλοίφουμε τη μαρμελάδα.

10. Βάζουμε την άλλη βάση από πάνω.

11. Κόβουμε σε 24 τετράγωνα πλευράς δυο ιντσών περίπου.

Το γλάσο
1. Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο (χαμηλή φωτιά).

2. Κατεβάζουμε απ'τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα θερμοάντοχο μπωλ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.

3. Βάζουμε το μπωλ μέσα σε κατσαρόλα με δυο ίντσες περίπου νερό που έχει μόλις σιγοβράσει.

4. Ένα ένα βουτάμε τα κυβάκια μέσα, χρησιμοποιώντας πιρούνια.

5. Μόλις τα βγάζουμε από το μπωλ με τη σοκολάτα, τα "κυλάμε" στο μπωλ με το ινδοκάρυδο.

6. Τα αφήνουμε σε σχάρα ή σε δίσκο για 15' περίπου μέχρι να δέσει το γλάσο.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-05-09 00:49:06
Πολύ λαχταριστό φαίνεται!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.