Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Koτόπουλο cordon bleu


2
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo melaxrino melaxrino
Το γνωστό γεμιστό στήθος κοτόπουλου με ζαμπόν και τυρί.
Ετικέτες:blue, bleu, κοτόπουλο, φιλέτο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 στηθη κοτοπουλου
  • 1 κουπα γραβιερα τριμμενη
  • μιση κουπα ζαμπον ψιλοκομμενο
  • 4 κουταλιες μουσταρδα
  • 2 αβγα
  • 2 κουταλιες ελαιολαδο
  • μιση κουπα αλευρι γαλανο
  • αλατοπιπερο
  • φρυγανια τριμμενη
Χτυπαμε λιγο τα στηθη ωστε να πλατυνουν λιγο και να εχουν παχος 3-5 χιλ. Ανακατευουμε το τυρι με το ζαμπον. Πασπαλιζουμε τα στηθη με λιγο αλατοπιπερο,αλειφουμε με την μουσταρδα και βαζουμε στο κεντρο την γεμιση ζαμπον-τυρι..διπλωνουμε επανω τις 2 πλευρες,τυλιγουμε σε ρολο και παταμε καλα τις ακρες να κολλησουν. Στερεωνουμε με οδοντογλυφιδες αν χρειαζεται. Τα βαζουμε για 1 ωρα στο ψυγειο να σφιξουν. Επειτα χτυπαμε ελαφρα τα αβγα σε μπολ και προσθετουμε το λαδι. Ανακατευουμε το αλευρι μαζι με μισο κουταλακι αλατι. Βγαζουμε τα ρολα απο το ψυγειο τα περναμε απο το αλευρι,επειτα απο το αβγο κ τελος στην φρυγανια..τα σκεπαζουμε και τα βαζουμε στο ψυγειο για 30'. Βαζουμε στο τηγανι λαδι να καψει και τηγανιζουμε τα ρολα να ροδοκοκκινισουν.Βγαζουμε τις οδοντογλυφιδες και βαζουμε τα ρολα σε πυρεξ. Τα ψηνουμε στους 190 για 20' και σερβιρουμε με τηγανιτες πατατες.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.