Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Kazandibi ( Καζάν ντιπί )


11
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo linmak88 linmak88
Ένα γλυκάκι αγαπημένο που προέρχεται από την Πόλη!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

5 ποτήρια φρέσκο γάλα ( κρύο )
1 κ.σ βούτυρο γάλακτος ( π.χ ΚΕΡΚΥΡΑΣ )
1 ποτήρι του κρασιού νισεστέ
1 ποτήρι του κρασιού ρυζάλευρο
1 1/2 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Παίρνετε ένα ταψί και το αλείφετε με το βούτυρο καλά καλά και στα πλαινά.
Πασπαλίζετε από πάνω με την ζάχαρη άχνη με ένα σουρωτήρι να πάει παντού.
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζετε την κρέμα.
Βάζετε το γάλα,το νισεστέ,το ρυζάλευρο και την ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά όταν αρχίζει να πήζει ρίχνετε τις βανίλιες.
Αδείαζετε την κρέμα μέσα στο ταψί, την απλώνετε καλά να πάει παντού και την βάζετε πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να αρχίζει να βγάζει φουσκάλες και γυρνώντας το ταψί συνέχεια.
Όταν πάρει σκούρο χρώμα απο την κάτω πλευρά είναι έτοιμο.
Το βγάζετε από την φωτιά και το βάζετε ( όπως είναι με το ταψί) μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί στο οποίο έχετε βάλει μέσα κρύο νερό και το αφήνετε να κρυώσει.
Την κόβετε σε λωρίδες και με την βοήθεια μιας σπάτουλας ξύνετε και τον πάτο του τάψιου για να πάρετε και το ΄καμένο΄μέρος μαζί και το βγάζετε.
Σερβίρετε κρύο.

Σχόλια

User Photo linmak88 linmak88
2012-11-29 23:19:02
Ευχαριστώ κορίτσια! Ευχομαι καλή επιτυχία! Να μου πείτε τις εντυπώσεις σας!
User Photo κλαρα κλαρα
2012-11-27 01:23:40
Μπραβο για την πολυ ωραια συνταγη,θα το φτιαξω σιγουρα!
User Photo apapsa apapsa
2012-11-18 13:25:54
Αν είχα ριζάλευρο θα το έφτιαχνα σήμερα, δεν ήξερα ότι είναι τόσο απλό! Μου αρέσει πολύ το καζάν ντιπί, από τα αγαπημένα μου γλυκά! Ευχαριστούμε linmak!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.