Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Katsudon ή Tonkatsu


22
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Mei-ko Mei-ko

Ήρθε η ώρα γι'αυτή την καταπληκτική συνταγή που όσοι την έχουν δοκιμάσει δεν την ξεχνούν ποτέ!

Ετικέτες:Ιαπωνική κουζίνα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (22 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Τρία σνίτσελ χοιρινά
Έξι-εφτά μεγάλα κρεμμύδια
Τέσσερα αυγά
Σάλτσα σόγιας (το μικρό μπουκαλάκι soy sauce φτάνει και περισσεύει)
Ρύζι (σε μερικά σούπερ μάρκετ υπάρχει ιαπωνικό, αλλά κάνουν και τα Jasmin, basmati κτλ)
Αλάτι, πιπέρι, λάδι, ζάχαρη
Αλεύρι, φρυγανιά τριμμένη κι ένα αυγό για το πανάρισμα των σνίτσελ

Κατ'αρχήν πανάρουμε τα σνίτσελ με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε και τ'αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά τα κόβουμε σε φέτες 2-3 εκ περίπου.

Σε μια κατσαρόλα μέτριου ύψους με λίγο λάδι, σωτάρουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια (τα μικρά πχ τα κόβουμε στα 4), ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν τα μισά. Μόλις γίνουν διαφανή, σβήνουμε με 8-10 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, ρίχνουμε μισή κουταλιά ζάχαρη και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κρεμμύδια.

Μόλις βράσει, τοποθετούμε πάνω στα κρεμμύδια τις φέτες χοιρινού, τη μία δίπλα στην άλλη μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια της κατσαρόλας. Προσέχουμε να υπάρχει ακόμα αρκετό υγρό και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας το φαγητό να βράσει για κανένα μισάωρο. Τσεκάρουμε συνεχώς ώστε να μην μείνει χωρίς αρκετά υγρά.

Χτυπάμε τ'αυγά με λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε το φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού. Σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε σκεπασμένο να ψηθεί το αυγό με τη θερμότητα του ματιού. Σε ένα τέταρτο λογικά θα είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε πάνω σε λευκό ρύζι.

Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω λίγη ακόμα σάλτσα σόγιας.

 

Σχόλια

User Photo JustCook JustCook
2010-11-04 19:55:38
φαίνεται νοστιμότατο
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-05-16 20:10:50
Ωραία γεύση Θέλει όμως προσοχή στα υγρά του.
User Photo karry karry
2009-06-04 22:44:24
Άραγε θα μπορούσε να γίνει με φιλέτο κοτόπουλου;
User Photo anemos anemos
2009-06-03 21:41:12
Γιάμι-Γιάμι... Πολύ νόστιμο το κατσουντόνε σου mei-ko.
User Photo apapsa apapsa
2009-06-03 11:39:19
Εντάξει, λοιπόν, την επόμενη φορά, θα φάω όλα μου τα κρεμμύδια και θα πω κι ένα τραγούδι (της τάβλας)!
User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-06-03 00:11:36
Ευχαριστώ!!! Να κανονίσουμε να το ξαναφτιάξουμε :-) Apapsa τα κρεμμύδια είναι η νοστιμιά γιατί το γλυκαίνουν... σταμάτα να γκρινιάζεις :-ΡΡΡ
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-02 23:34:27
Εμμμ... ακόμα κι εγώ έχω δοκιμάσει τη συνταγή-για να μην πω για το γάτο μου που έβαλε την κεφάλα του στην κατσαρόλα σε ανύποπτο χρόνο! Αν και δεν είμαι του κρέατος πρέπει να πω ότι είναι πολύ πολύ νόστιμο, και δή από τα χεράκια της συγγραφέως :-)
User Photo apapsa apapsa
2009-06-02 20:57:27
Εντυπωσιακή συνταγή! Την έχω δοκιμάσει κι εγώ (μη χάσω!) και το μόνο που με χάλασε ήταν τα κρεμμύδια (η γκρινιάρα της παρέας...)
User Photo aris1 aris1
2009-06-02 20:46:43
Κι εγώ το έχω δοκιμάσει! Πραγματικά πολύ ωραίο όμως!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-02 20:42:15
Το έχω δοκιμάσει και ενθουσιάστηκα είναι τέλειο. Το είχε πετύχει βέβαια και η μαγείρισσα! :) -Thanks Mei-ko-

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-06-02 20:31:09
Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ατομικά katsudon σε μπολάκια. Για ευκολία, τη φάση με το αυγό μπορείτε να τη μεταφέρετε στον φούρνο.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.