Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Kέικ με νουτέλα, σιρόπι και γλάσο


7
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Μια και θα ερχόταν η αδερφούλα μου με την οικογένειά της για σβκ είπα να τους περιποιηθώ. Το κέικ βγήκε τέλειο, ζουμερό και σοκολατένιο και άρεσε σε όλους. Κρίμα που δεν έχω φωτογραφία
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 βιτάμ
4 αβγά
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κλωναράκι βανίλια
400 γρ. νουτέλα (ή ότι έχετε σπίτι)
1 φαρίν απ

Σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1/5 ποτήρι νερό
λικέρ μπέλεϊς με μέντα

Γλάσο
2 κουβερτούρες
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βιτάμ
2 σφηνάκια λικέρ μπέλεϊς με μέντα
Ανάβουμε τον φούρνο στον αέρα στους 150 βαθμούς.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μίγμα.
Μόλις είναι έτοιμος ο φούρνος βάζουμε το κέικ στη μεσαία σκάλα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου (στα 50 λεπτά δοκιμάστε το με μαχαίρι).
Βγάζουμε την φόρμα από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε το κέικ κσε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το λικέρ.
Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε πολλές τρύπες στο κέικ (από πάνω και στο πλάι) και ρίχνουμε με ένα κουτάλι το σιρόπι να πάει παντού.
Ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τα λιώνουμε ανακατεύοντας. Όταν έχουν ενωθεί τα υλικά προσθέτουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε πάνω από το κέικ.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo linmak88 linmak88
2012-11-07 11:58:56
Ακούγεται εξαιρετικά λαχταριστό!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.