Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Käsekuche


11
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 85 '
User Photo afroula afroula
Το αγαπημένο μου γερμανικό γλυκό. Ιδανικό για τον απογευματινό καφέ σας.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Τάρτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη βάση

● 200 γρ. αλεύρι 
● 2 κ.τ. μπέικιν -πάουντερ
● 80 γρ. ζάχαρη
● 80 γρ. βούτυρο
● 1 αβγό
● μια πρέζα αλάτι




Για την κρέμα

● 750 γρ. Quark (είδος τυριού) ή στραγγιστό γιαούρτι
● 150 γρ. ζάχαρη
● 1 ½ πακέτο σκόνη κρέμας με γεύση βανίλια
● 3 αβγά
● 1 πρέζα αλάτι
● 125 ml λάδι
● 500 γρ. γάλα



Για τη μαρέγκα
● 3 ασπράδια
● 100 γρ. ζάχαρη


Ανακατεύουμε το αλέυρι με το μπέικιν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη το βούτυρο, το αβγό και το αλάτι. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στραγγίζουμε το τυρί ή το γιαούρτι. Το χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη, τη σκόνη της κρέμας και τον κρόκο του αβγού. Το αφήνουμε να σταθεί λίγα λεπτά.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί (διαμέτρου 26 εκ.) Αδειάζουμε τη γέμιση και βάζουμε το γλυκό στο φούρνο στους  180°C.


Χτυπάμε στο μίξερ ασπράδια από 3 αβγά με 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να δέσει.
Μετά από 45 λεπτά ψήσιμο βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το περιχύνουμε με τη μαρέγκα. Τώρα πρέπει να το ψήσουμε άλλα 20 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σχόλια

User Photo afroula afroula
2010-09-10 21:35:24
Όσο για τη ζάχαρη εγώ βάζω κρυσταλλική αλλά δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία. Καλή σου επιτυχία!
User Photo afroula afroula
2010-09-10 21:34:29
με σκόνη κρέμας εννοώ εκείνα τα φακελάκια που παράγουν στιγμιαία κρέμα κατά προτίμηση με γεύση βανίλια
User Photo vana vana
2010-09-10 17:52:31
Τι είναι η σκόνη κρέμας; Άνθος αραβοσίτου Γιώτης δηλαδή; Και για τη μαρέγκα τι ζάχαρη χρησιμοποιούμε; Άχνη ή κρυσταλλική; Ευχαριστώ.
User Photo afroula afroula
2010-07-21 18:13:01
Αγαπητή πάπρικα σ'ευχαριστώ. Ναι πρέπει να τα χτυπήσεις σε μαρέγκα. Μάλλον ήταν λάθος η διατύπωσή μου πρέπει αντί για γλάσο να γράψω μαρέγκα. Ελπίζω να σου βγει υπέροχο και στείλε μας και κανένα κομματάκι. Πέρσι τρεφόμουνα με Käsekuche και γερμανικό καφέ για ένα μήνα σχεδόν.
User Photo paprika paprika
2010-07-21 15:15:54
Φαίνεται πολύ ωραίο το γλυκό σου afroula. Επειδή θα το φτιάξω πές μου, το γλάσο με τα ασπράδια και την ζάχαρη να έχει την υφή της μαρέγκας;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.