Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Jack Daniel's sauce


6
0


Μερίδες: αρκετές
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo lianna lianna
Η τέλεια σάλτσα των friday's... για κόκκινο κρέας, κοτόπουλο και ψάρι.
Για τα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου.
Ετικέτες:σάλτσα, jack, daniel, jack daniel, jack daniels Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Σάλτσες - Σως
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2/3 της κούπας νερό
1 κούπα χυμό ανάνα
1/4 τησ κούπας teriyaki sause
1 κουταλιά της σούπας soy sause
1 1/3 καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
3 κουταλιέσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά ουίσκι jack daniels
1 κουταλιά λιωμένο ανανά
1/4 κουταλακι γλυκού πιπέρι καγιέν
Κόβουμε 2 εκατοστά από το κεφάλι του σκορδου όπως είναι ολόκληρο και τις ρίζες και να στέκεται. Αφαιρούμε τόση φλούδα ώστε να μείνει αρκετή για να συγκρατεί τις σκελίδες μαζί. Το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το χυμό ανανά, την teriyaki sauce, την soy sauce και τη ζάχαρη σε μέτρια/δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το μείγμα να βράσει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το μείγμα να γυαλίσει.
Πιέζουμε τις άκρες από το κεφάλι του σκόρδου μέχρι να βγει η ψημένη κρέμα σκόρδου. Μετράμε 2 κουταλάκια του γλυκού και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι χτυπώντας ελαφρά να ενσωματωθεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να γυαλίσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι η sauce να μείνει η μισή και να γίνει παχιά σαν σιρόπι.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-07-02 14:46:08
Κι έλεγα τί να το κάνω αυτό το ουίσκυ :-)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.