Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Happy Rabbit


6
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo chiefgroove chiefgroove

Κουνελι στιφαδο με αποξ.φρουτα και κουκουναρι.
Μαριναρισμενο

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κουνέλι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Μαριναδα

1 κουνελι σε μεριδες
3 σκελιδες σκορδο ψιλοκομενο
1 κουταλια ριγανη
1 κουταλια χοντρο αλατι
1 κουταλακι πιπερι
1/4 φλυτζανιου ξιδι κοκκινο
1/2 φλυτζανιου ελαιολαδο
1/2 κουταλια μουσταρδα
1/2 φλυτζανιου ξερα δαμασκηνα
1/2 φλυτζανιου ξερα βερικοκα
1 κουταλια καπαρι με το ζουμι της
3 φυλλα δαφνης
1 κλωναρακι δεντρολιβανο
20ml λευκο κρασι


Ψησιμο

1/2 κιλο κρεμιδακια μικρα
1/2 κιλο καροτα μικρα
10 ντοματινια
1 κουταλια μπελτε ντοματας
1 κουταλια κουκουναρι
1 κουταλακι ζαχαρη
20ml λευκο κρασι

Φτιαχνουμε την μαριναδα μας απο την προηγουμενη μερα ανακατευοντας  τα υλικα της και την φυλαμε στο ψυγειο για 24 ωρες.
Την βγαζουμε 1 ωρα πριν το ψησιμο.
Προθερμενουμε το φουρνο στους 200 βαθμους.
Καθαριζουμε τα κρεμιδακια και τα βραζουμε για 10 λεπτα.
Τοποθετουμε στη γαστρα πρωτα το κουνελι και μετα ολα τα υλικα του ψησιματος και της μαριναδας.Διαλυουμε τον μπελτε ντοματας με το κρασι και την ζαχαρη και περιχυουμε το φαγητο μας.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 1 ωρα με κλειστο το καπακι της γαστρας και 10 λεπτα με ανοικτο για να παρει χρωμα το φαγητο μας.

Καλη σας ορεξη!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.