Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Fusilli με Τρούφα


3
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo vch vch

Η τρούφα είναι ένα ιδιαίτερο προιόν. Η λευκή τρούφα είναι πολύ πιο ακριβή αλλά και πολύ πιο ντελικάτη σε γεύση αλλά και μυρωδιά.

 

Εμένα μου αρέσουν πολύ και οι δύο (μαύρη και λευκή) και κατά περίπτωση.

Ετικέτες:τρούφα,φουσίλι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500 γρ Fusilli
  • 120 γρ Βούτυρο (συνήθως δεν χρησιμοποιώ το βούτυρο στις πάστες μου, αλλά η τρούφα αναδεικνύει καλύτερα το άρωμά της έτσι)
  • 100 γρ τυρί Grana Padano, τριμμένο
  • 3 πατάτες
  • 300 γρ Σέσκουλα (ή Σέσκλα) πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 φακελάκια σαφράν
  • 1 μικρή τρούφα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6 φυλλαράκια φασκόμηλο φρέσκο
  • 2 ματσάκια θυμάρι και μαντζουράνα
  • 6 κουτάλια ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό & Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

  • Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες. Κόψτε σε κυβάκια και τσιγαρίστε τις σε ζεστό λάδι, αρχικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και μετά χαμηλώνετε και ψήνετε για ακόμα 10’. Τις βγάζετε και τις κρατάτε στην άκρη πάνω σε χαρτί κουζίνας.

 

  • Αφού ζεσταθεί καλά το νερό, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, το σαφράν, τα σέσκουλα και τα μακαρόνια.

 

  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο το οποίο έχουμε προηγουμένως λιώσει. Περιμένουμε λίγο και όταν έχει σχεδόν ψηθεί, προσθέτουμε και το φασκόμηλο και τη ματζουράνα. Μόλις το σκόρδο ψηθεί (μην καεί), το απομακρύνουμε από το τηγάνι. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις γυρίζουμε στο βούτυρο.

 

  • Εν τω μεταξύ, τα μακαρόνια και τα σέσκουλα θα έχουν ήδη ψηθεί (7’). Τα στεγνώνουμε και κρατάμε 1 κούπα από το νερό που είχαν βράσει. Προσθέτουμε στο τηγάνι το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο και αφού μείνει το μισό, ρίχνουμε την πάστα με τα σέσκουλα, το τυρί, το θυμάρι και τη μαντζουράνα. Στη συνέχεια ανακατώνετε, χαμηλώνετε τελείως τη φωτιά και όταν το τυρί λιώσει, ρίχνετε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

  • Σερβίρετε στα πιάτα και τρίψτε τελευταία την τρούφα (σε λεπτές φετούλες).

Καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo Μίνα Μίνα
2011-03-19 22:02:17
!!! Ζωγράφισες!! Μακράν η πιο τέλεια συνταγή! Μπορώ να βάλω 6 σκουφάκια?? :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.