Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Faschingskrapfen (Λουκουμάδες)


12
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 3 '
User Photo vch vch

Στην Αυστρία υπάρχουν δύο ειδών σχολές για τα Krapfen.


Η μία υποστηρίζει το είδος που γίνεται στις κουζίνες των βουνίσιων περιοχών το «Tiroler Krapfen» ενώ η άλλη της Βιέννης είναι το «Viennese Winter Carnival Kraphen- Faschingskrapfen» που ψηνόταν μόνο κατά τη χειμερινή περίοδο.

 

Η λέξη «Krapfen» χρησιμοποιείται από τους Αυστριακούς για κάθε γλυκό που τηγανίζεται.


Κατά το πέρασμα των αιώνων, το γλυκό μεταμορφώθηκε και χρησιμοποιήθηκε κατά διαφορετικές περιόδους άλλοτε με γέμιση μαρμελάδας, φρούτα του δάσους, ή κρέμας.

 

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • ½ φλ. Γάλα
  • 1 κ/κι μαγιά (20 γρ)
  • ¼ φλ. Ζάχαρη (50 γρ)
  • 2 ½ φλ. Φαρίνα (300 γρ)
  • ¼ φλ. Βούτυρο (50 γρ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κρόκους αυγό
  • 1 κ/λι ρούμι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 150 γρ μαρμελάδα από βερίκοκο
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Ζάχαρη άχνη

 

  • Ζεσταίνουμε το γάλα. Παίρνουμε το μισό (χλιαρό) προσθέτουμε τη μαγιά, 1 κουταλιά ζάχαρη, λίγο αλεύρι και τα ζυμώνουμε να γίνει μια ελαφριά ζύμη. Το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο μέχρι να διπλασιάσει σε όγκο.
  • Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, τους κρόκους, το ρούμι, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε όλα καλά να γίνει μια ελαφριά ζύμη με φουσκάλες. Προσθέτουμε στο τέλος το μείγμα με τη μαγιά και τα ζυμώνουμε ακόμα λίγο.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε φέτες 1 εκ ύψος.
  • Χρησιμοποιούμε εργαλείο στρογγυλό με διάμετρο 6 εκ και κόβουμε κομμάτια σε κύκλο.
  • Βάζουμε μια κουταλιά (τσαγιού) μαρμελάδα στο μισό του κύκλου σε κάθε πιτούλα. Καλύπτουμε με ακόμα ένα κομμάτι από πάνω σαν να ήταν σάντουιτς. Πατάμε ελαφρά γύρω γύρω να κλείσει η ζύμη.
  • Πατάμε με νέο στρογγυλό εργαλείο, μικρότερο από πριν (5 εκ).
  • Τ’ απλώνουμε σε μια πετσέτα και τ’ αφήνουμε για ακόμα 20’ να φουσκώσουν.
  • Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι για τηγάνισμα για 3’ στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε ζεστά..

Σχόλια

User Photo vch vch
2011-08-28 16:05:44
Σε ευχαριστώ Βάνα για τα όμορφα σου σχόλια. Συγνώμη που απαντώ πολύ... καθυστερημένα αλλά είχα κατεβάσει για λίγο καιρό τα παντζούρια. Να μαι όμως και πάλι. Καλό υπόλοιπο διακοπών..
User Photo vana vana
2010-02-10 20:07:39
Σίγουρα κάτι μαθαίνουμε από τις συνταγές σου. Δείχνει ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τον κάθε τόπο και για τα φαγητά του.
User Photo vch vch
2009-10-07 21:07:32
Σοκολατούλα. χαίρομαι που σ' αρέσουν οι συνταγές μου. Είναι ένας τρόπος να αποτυπώνονται οι εμπειρίες διαφόρων εμπειριών, λαών αλλά και κουλτούρας στις αναμνήσεις μας. Οι τροφές πάντοτε εξιστορούν βιώματα. Και εγώ χάνομαι στο να ονειρεύομαι όταν τις φτιάχνω. Ο κάθε τρελός στο τόπο του :-) Καλή συνέχεια
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-07 13:30:31
Vch μας εκπλήσεις τόσο με τις συνταγές σου όσο και με τις γνώσεις σου! Δεν έχω λόγια! Συγχαρητήρια.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.