Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Fabada


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 480 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo apapsa apapsa

Μια συνταγή από τη βόρεια Ισπανία, μου την είχε στείλει η φίλη μου από την Asturias. Μοιάζει με τη δική μας φασολάδα.

Ετικέτες:φασολάδα,κρύο,φαμπάδα,Ισπανία Κατηγορίες:Σούπες / Όσπρια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες

2 λουκάνικα chorizo σε ροδέλλες

1 λουκάνικο morcilla (μαύρο) σε ροδέλλες

4-5 κομμάτια χοιρινό με λίπος ή μπέικον

ελάχιστο σαφράν

αλάτι

Βάζουμε τα φασόλια σε νερό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα.

Τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό (να τα ξεπερνάει κατά 2 δάχτυλα περίπου), μαζί με τα corizos, την morcilla και το χοιρινό ή το μπέικον. Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 2-3 ώρες, ανάλογα με το φασόλι.

Περίπου στη μιάμιση ώρα ρίχνουμε το σαφράν.

Αν στεγνώσουν τα φασόλια προσθέτουμε κι άλλο νερό, ζεστό για να μην σταματήσει η βράση (πολύ σημαντικό).

Όταν βράσουν, ρίχνουμε αλάτι και τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Η σάλτσα πρέπει να είναι πηχτή.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2009-05-22 16:53:25
Προφανώς, είναι δύσκολο να βρούμε στην Ελλάδα τα chorizos, πόσο μάλλον την morcilla, αλλά μπορεί κανείς να πειραματιστεί με τα δικά μας λουκάνικα. Πρόκειται για συνταγή τούρμπο, που τρώγεται το χειμώνα (Στην Asturias κάνει κρύο, ακόμα και το καλοκαίρι σπάνια έχουν υψηλές θερμοκρασίες).

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.