Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Eggnog με Αμύγδαλα


2
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo vch vch

Το «Eggnog» μπορεί να κρατήσει αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Υπάρχουν πολλές συνταγές. Αυτή γίνεται κάπως πιο ιδιαίτερη με την προσθήκη των αμυγδάλων. Θυμίζει λίγο τη δική μας Σουμάδα..

Είναι πολύ ωραίο για καλοκαιρινά βραδάκια μετά από ελαφρύ δείπνο.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 6 γαρύφαλλα
  • 1 κανέλα (μήκους 10 εκ περίπου)
  • 2 φλ. Ρούμι
  • 6 φλ. Γάλα
  • 2 ½ φλ. Ζάχαρη
  • ½ φλ. Αμύγδαλα αλεσμένα πολύ καλά
  • 15 κρόκους αυγού
  • ¼ κουτ/κι μοσχοκάρυδο

Μαρινάρουμε στο ρούμι την κανέλλα και το γαρύφαλλο για 24 ώρες.

 

Ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μεγάλο δοχείο.
Προσθέτουμε τ’ αμύγδαλα και ζεσταίνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

 

Χτυπάμε τους κρόκους για 5’ – 10’ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε 1 φλ. από το ζεστό γάλα και ανακατώνουμε.

Ρίχνουμε στη συνέχεια αυτό το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατώνουμε.

Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατώνοντας αργά με ξύλινο κουτάλι για περίπου 10’ ή μέχρι να δέσει η κρέμα.

 

Αφαιρούμε την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτουμε στο μείγμα το ρούμι.

 

Σερβίρουμε σε μικρά ποτήρια για σφηνάκια. Από πάνω σκορπάμε λίγο μοσχοκάρυδο.

 

Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και πολύ παγωμένο

 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.