Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

(Dr) Bailey's chocolate & biscuits pie


35
0


Μερίδες: 16 περίπου ανάλογα με το μέγεθος
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo apapsa apapsa

Αυτό το γλυκό είναι δικής μου επινόησης -ωστόσο το εμπνεύστηκα από το Εύκολο Μιλφέιγ του Chef Ice-, πολύ πιθανό, όμως να υπήρχε και παλιότερα και να είναι κρυμμένο κάπου στο υποσυνείδητό μου. Ονομάστηκε Dr Bailey's γιατί περιέχει Bailey's (duh!) και γιατί έκανε αυτό το λογοπαίγνιο ο δε-χάνω-ευκαιρία-να-πω-εξυπνάδα CookTherapist  :o)

Ελπίζω να σας αρέσει!

Ετικέτες:σοκολάτα, Bailey's, σαβαγιάρ, γλυκό ψυγείου, γλυκά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (35 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 σακουλάκια κρέμα στιγμής Γιώτης σοκολάτα

1 μπουκάλι φρέσκο γάλα

2-3 σφηνάκια Bailey's

1 1/2 πακέτο σαβαγιάρ

5 σφολιατίνια

5-6 κουταλιές σκόνη κακάο Cadburys

Θεωρώ ότι χρειάζονται δυο ζευγάρια χέρια για να γίνουν τυατόχρονα οι παρακάτω 2 κινήσεις:

 

1) Ρίχνουμε το περιεχόμενο από τις κρέμες Γιώτης σε ένα μπωλ και μετά το γάλα που αντιστοιχεί στα δυο σακουλάκια (1 3/4 ανά σακουλάκι). Ανακατεύουμε ζωηρά για 2 λεπτά με τον αναδευτήρα.

2) Σε ένα πιάτο αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα με τα 2 σφηνάκια Bailey's (και δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας ικανοποιεί η γεύση -αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλο). Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο μίγμα και τα τοποθετούμε πλάι-πλάι σε ένα τετράγωνο σκεύος.

 

Μόλις καλύψουμε το σκεύος με την πρώτη στρώση από σαβαγιάρ ρίχνουμε από πάνω τα 2/3 από την κρέμα σοκολάτα. Την απλώνουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι, να πάει ομοιόμορφα παντού. Δε μας πειράζει αν πέσει στα πλάγια και στον πάτο του σκεύους.

 

Συνεχίζουμε βουτώντας τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο μίγμα με το Bailye's και τοποθετώντας τα πάνω από την κρέμα σοκολάτα.

 

Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και την στρώνουμε ωραία.

 

Σε ένα πιατάκι θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια και ρίχνουμε τα τρίμματα πάνω από την κρέμα. Πασπαλίζουμε από πάνω με σκόνη κακάο Cadbury's.

 

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2011-05-22 19:24:15
Ευχαριστώ Μίνα! Κι εγώ νομίζω ότι δεν θα του πήγαινε το άνθος αραβοσίτου που το βράζεις. Θα το δοκιμάσω και με ζαχαρούχο γάλα και μόρφατ (υπάρχει μόρφατ με γεύση σοκολάτα;)
User Photo Μίνα Μίνα
2011-05-20 15:03:44
Η συνταγή με σαντιγύ και ζαχαρούχο που είπε η mima την κάνει πιο αφράτη...αντίθετα με το άνθος αραβοσιτου που είναι πιο σφιχτό. Αν και ποτέ δε μου αρέσει το άνθος αραβ.στιγμής (προτιμω το βραστό) σε αυτή την συνταγή νομίζω το άλλο θα ήτανε χάλια... Η λεπτομέρεια τελικά κάνει τη διαφορά...και επειδή τα παίρνω όταν βλέπω άδικα χαμηλές βαθμολογίες σου βάζω ένα 5* :)
User Photo apapsa apapsa
2011-05-14 09:46:17
;o)
User Photo Μίνα Μίνα
2011-05-14 09:30:49
Aπαπα!!!... Τι μου 'κανες πρωί πρωί!!! Ευτυχώς που σε λίγο πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ! :)
User Photo apapsa apapsa
2009-07-23 11:26:01
Ωραία ιδέα mima!
User Photo mima mima
2009-07-22 19:24:05
Αντί για κρέμα Γιώτης, χτυπάω ζαχαρούχο γάλα και μόρφατ και ρίχνω μέσα κουβερτούρα. Τα μπισκότα το ίδιο.
User Photo chef ice chef ice
2009-07-22 00:12:35
πολυ καλο
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-09 19:20:00
Λίγη υπερβολή κάνει καλό! Οι υπερβολές στις υπερβολές βλάπτουν. lol :P
User Photo apapsa apapsa
2009-07-09 19:17:39
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! @mtzam: τα σφολιατίνια τα αγοράζω έτοιμα από το σούπερ μάρκετ, δε χρειάζονται επεξεργασία. (Τα βρίσκουμε εκεί που έχουν και τα υπόλοιπα υλικά για την παρασκευή γλυκών). @Cooktherapist: αν βάζαμε *και* κουβερτούρα θα παθαίναμε ζάχαρο! Υπερβολή!
User Photo mtzam mtzam
2009-07-09 14:41:57
Oh my God! Γουργουρίζω στη σκέψη... Τα σφολιατίνια τα έχουμε ψήσει πρώτα ή ωμά όπως είναι;
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-09 14:16:17
Είναι πράγματι καλό! :) Πιστεύω ότι θα του πήγαιναν και τρίμματα κουβερτούρας μέσα στην κρέμα για ακόμα πιο choco κατάσταση!
User Photo panselin panselin
2009-07-09 13:52:02
σούπερ!!! Θα τη φτιάξω σίγουρα!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-07-09 12:42:57
σούπερ γιάμι!!!
User Photo apapsa apapsa
2009-07-09 11:21:58
Αυτή η συνταγή αφιερώνεται στον Τρυποκάρυδο και την Luz-de-Luna ;o)

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Μίνα Μίνα
2011-06-09 21:05:19
Αντί για σκόνη σοκολάτα μπορούμε να βάλουμε από πάνω αυτά τα κορν φλέικς που είναι ολικής αλέσεως με μελι και ξηρούς καρπούς... Ετσι γίνεται πιο ελαφρύ σε θερμίδες το γλυκάκι μας και πιο υγιεινό! :)
User Photo apapsa apapsa
2011-06-10 16:17:42
Μιάμ ακούγεται Μίνα η παραλλαγή σου :ο)
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.