Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Corn Bread - Μεξικάνικη Μπομπότα


5
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo theremina theremina

Εάν δεν θέλουμε να είναι καυτερό το ψωμί, δεν βάζουμε τις πιπεριές jalapeno.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι από καλαμπόκι

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι σόδα

1 αυγό

1 κούπα ξινόγαλα (Vitafresh)

1 κουταλάκι ψιλοκομμένη μεξικάνικη πιπεριά jalapeno (πωλείται σε βαζάκια)

1 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι (το αφήνουμε να ξεπαγώσει μία ώρα)

2 κουταλάκια λάδι

1. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (22 cm διάμετρος).

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά.

4. Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το ξινόγαλα.

5. Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος, προσθέτουμε το μείγμα με το αυγό και το ξινόγαλα στο μπολ με τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε ελάχιστα, δεν πρέπει να το κουράσουμε το μείγμα.

6. Προσθέτουμε την πιπεριά jalapeno και το καλαμπόκι. Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί.

7. Ψήνουμε 20-30 λεπτά μέχρι να φαίνεται στέρεο και να ροδίσει ελαφρά.

8. Αφήστε να κρυώσει μερικά λεπτά πριν να το κόψετε σε τριγωνικές μερίδες. Σερβίρουμε ζεστό.

Σχόλια

User Photo ΜΗΤΣΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
2011-06-13 17:56:10
Ψάχνοντας συνταγές χωρίς γλουτένη πέτυχα την μεξικάνικη μπομπότα σου, που τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Θα δοκιμασθεί άμεσα!
User Photo theremina theremina
2009-06-10 00:13:16
Σιμιγδάλι από καλαμπόκι (= "cornmeal" στα αγγλικά) βρίσκω σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, στο La Tienda http://tinyurl.com/np9ebg , και σε σουπερμάρκετ με αμερικάνικα τρόφιμα (πχ. Θανόπουλος).
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-09 23:45:07
Πολύ ενδιαφέρον :-) Σιμιγδάλι από καλαμπόκι πού μπορεί να βρει κανείς; Απλό αλεύρι δεν κάνει;
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-09 20:36:55
Ενδιαφέρον...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.