Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Cookies με Κομμάτια Σοκολάτας


16
0


Μερίδες: 35 μπισκότα
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo theremina theremina
Τα Αμερικάνικα "chocolate chip cookies."
Ετικέτες:chocolate, chip, cookies Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

170-200 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 κούπας ζάχαρη τύπου “light brown sugar”
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι υγρή βανίλια (ή κάποιο ποτό όπως κονιάκ ή ρούμι)
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 1/2 κούπες αλεύρι
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε της έτοιμες «σταγόνες» κουβερτούρας Γιώτης που πωλούνται σε φακελάκια, αλλά θα σας βγει κάπως πιο ακριβά.)

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μία σπάτουλα το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες. Προσθέτουμε τα αυγά. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την σόδα και το αλάτι.
3. Προσθέτουμε την βανίλια (ή το πότο) και τα κομμάτια σοκολάτας. Μόλις ανακατευθούν τα κομμάτια σοκολάτας στην ζύμη, είναι έτοιμη. Μπορούμε να προχωρήσουμε στο ψήσιμο, η να βάλουμε την ζύμη στο ψυγείο μέχρι την στιγμή που θέλουμε να ψήσουμε τα cookies.
4. Απλώνουμε μία κόλλα χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνα για ψήσιμο μπισκοτών. Με ένα κουτάλι σούπας βάζουμε λίγο λιγότερο από 1 γεμάτη κουταλιά ζύμης σε μικρά βουναλάκια, αφήνοντας κάποιο κενό ανάμεσα από τις κουταλιές ζύμης. Μία φουρνιά χρησιμοποιεί περίπου το 1/3 της ζύμης. (Στην δικιά μου λαμαρίνα βάζω 12-15 κουταλιές/μπισκότα.)
5. Εάν θέλετε τα μπισκότα να είναι ίσια (πλακέ) πιέζετε ελαφρά τα βουναλάκια ζύμης να ισιώσουν.  Αλλιώς τα αφήνετε όπως έχουν, και θα απλώσουν ελάχιστα όταν ψηθούν.  Εάν δείτε ότι τα μπισκότα λειώνουν και απλώνουν πάρα πολύ, δοκιμάστε άλλη μάρκα βουτύρου την επόμενη φορά!
6. Βάζουμε την λαμαρίνα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε περίπου 12-14 λεπτά. Τα cookies θα είναι ακόμα μαλακά - ελέγχουμε εάν έχουν πάρει χρώμα ΑΠΟ ΚΑΤΩ, γιατί στο πάνω μέρος του μπισκότου πρέπει να είναι ακόμα μαλακό και να μην έχει πάρει χρώμα!
7. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε την λαμαρίνα από τον φούρνο, και γλιστράμε το χαρτί ψησίματος μαζί με τα μπισκότα πάνω στην σχάρα. Εάν προσπαθήσουμε να πιάσουμε τα μπισκότα με το χέρι η με εργαλείο, θα δούμε ότι είναι ακόμα μαλακά και σπάνε εύκολα. ('Οταν κρυώσουν, θα σφίξουν και θα είναι τραγανά.)
8. Βάζουμε δεύτερο κομμάτι χαρτί ψησίματος στην λαμαρίνα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
9. Όσο ψήνωνται τα επόμενα μπισκότα, τα ήδη ψημένα μπισκότα στην σχάρα θα έχουν κρυώσει λιγάκι και θα μπορούμε να τα πιάσουμε με το χέρι, να τα βγάλουμε από το χαρτί και να τα ξανά τοποθετήσουμε στην σχάρα χωρίς το χαρτί, για να συνεχίσουν να κρυώνουν και να σφίξουν.
10. Τα φυλάμε σε αεροστεγές σκεύος.
11. Προτιμώ όσα μπισκότα δεν καταναλωθούν την ίδια μέρα να τα βάζω σε πλαστική σακούλα και μετά στη κατάψυξη, για να κρατήσουν την φρεσκάδα τους. Ξεπαγώνουν σχεδόν αμέσως.

Σχόλια

User Photo karry karry
2011-02-28 22:27:56
Τα έκανα σήμερα... έξυσα την κουβερτούρα και έτσι βγήκαν σκούρα τα δικά μου αλλά πεντανόστιμα! Ευχαριστώ για την συνταγή
User Photo theremina theremina
2011-01-10 23:25:09
Βρήκα πριν λίγες μέρες στο σουπερμάρκετ "σταγόνες με γεύση καραμέλα" (caramel chips) και τα δοκίμασα αντί για σοκολάτα (130 γραμμάρια για την δόση αυτή). Νόστιμή παραλλαγή, αλλά κάπως γλυκά τα κούκις. Θα βάλω λιγότερη ζάχαρη την επόμενη φορά με τις σταγόνες καραμέλας.
User Photo theremina theremina
2011-01-10 23:22:50
Πράγματι το χειμώνα η κουβερτούρα δεν κόβεται εύκολα! Τα τρίμματα πολλά... Ξεχωρίζω την κομμένη σοκολάτα & φυλάω τα τρίμματα σε βαζάκι στο ψυγείο. Τα χρησιμοποιώ αργότερα πάνω σε βάφλες, τηγανήτες, παγωτό, κλπ. Δοκιμάστε και φέτες μπαγιάτικου ψωμιού με τρίμματα σοκολάτας, κανέλα & ζάχαρη για 1-2 λεπτά κάτω από το το γκρίλ στο φούρνο.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-01-06 15:10:52
Τα έφτιαξε χθες η apapsa και έγιναν πολύ ωραία. Σχεδόν σαν τα αυθεντικά okyrcookies, Έγιναν μόνο πιο πλατιά και το χρώμα έχει μια απόκλιση. Μάλλον ευθύνεται η σοκολάτα που τρίφτηκε αρκετά κατά το κόψιμο και είχε πολλά τρίμματα η ζύμη.
User Photo aris1 aris1
2009-09-26 02:31:42
Αυτά δεν είναι τα διάσημα okyrcookies??? Έτσι έπρεπε να τα ονομάσεις!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.