Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Cinnamon Rolls


10
0


Μερίδες: 12-14 ρολλά
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 140 '
User Photo Carrie Carrie
Πεντανόστιμα ρολλά κανέλλας που συνοδεύουν τέλεια τον κυριακάτικο πρωινό καφέ!!!
Ετικέτες:ρολλά, κανέλα, επιδόρπιο, καφές, γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για την ζύμη:
  • 1 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1/4 φλ χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπημένα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ κρυσταλική ζάχαρη
  • 5 (περίπου) κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μαγιά
Για τη γέμιση:
  • 1/5 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 5 κ.γ. κανέλα
Για το γλάσο:
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/4 φλ βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  1. Βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο (καλό θα ήτανε να χρησιμοποιήσετε τις περόνες για την ζύμη)
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό και την μαγιά
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι , τα χτυπημένα αυγά, την βανίλια & το αλάτι.
  4. Πλάθουμε την ζύμη με το χέρι μέχρι να γίνει ελαστική.
  5. Την βάζουμε σε ένα μπωλ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20' καλύπτοντας την με μία διαφανή μεμβράνη.
  6. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης ΧΩΡΙΣ το βούτυρο μέχρι να έχουν αναμιχθεί πλήρως.
  7. Απλώνουμε την ζύμη σε ένα ταψί 40x60 και την αλείφουμε με το βούτυρο της γέμισης καλά από άκρη σε άκρη.
  8. Έπειτα απλώνουμε το μείγμα της γέμισης σε όλη την επιφάνεια της μέχρι να καλυφθεί καλά.
  9. Ξεκινώντας από την μία πλευρά αρχίζουμε να τυλίγουμε την ζύμη προσεκτικά έτσι ώστε αν έχει κολλήσει να μην σκιστεί.
  10. Χωρίζουμε το ρολό σε 12-14 κομμάτια και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι.
  11. Τα τοποθετούμε γρήγορα & προσεκτικά σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  12. Τα σκεπάζουμε με μία διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1-1,5 ώρα.
  13. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20' μέχρι να ροδίσουν.
  14. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύοντας όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  15. Περυχίνουμε τα φρεσκοψημένα ρολλά με το γλάσο όπως είναι στο ταψί και αφού τα αφήσουμε για 5' να ρουφήξουν όσο προλάβουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μία πιατέλα για να μην μουλιάσουν και είναι έτοιμα!!!

Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.