Βήμα 1ον: πλένω τα λαχανικά και φροντίζω να στεγνώσουν πολυ καλά. Τα ψιλοκόβω
Βήμα 2ον: καίω το τηγάνι χωρίς να βάλω λάδι και αφού κάψει καλά ρίχνω το ψιλοκομμένο μπέικον. το σοτάρω αρκετή ώρα να γίνει τραγανό. το βγάζω σε μια χαρτοπετσέτα να φύγει το λίπος
Βήμα 3ον: στο ίδιο τηγάνι με τα υγρά του μπέικον και ρίχνοντας λίγο μαργαρίνη η λάδάκι (λίγο όμως) σοτάρω το φιλέτο κοτόπουλου. φροντίζω να πάρουν χρώμα όλες οι μεριές. αλατοπιπερόνω. όταν είναι οκ απο χρώμα το σβύνω με ένα ποτηράκι κρασάκι που μέσα έχω διαλύσει 1 κουταλάκι μουστάρδα. αφήνω να βράσει για 2 λεπτάκια. ξύνω 3 με 4 κομματάκια απο την φλούδα ενος πορτοκαλιού να ειναι μονο το πορτοκαλί μέρος της φλούδας, καθόλου απο το άσπρο, και τα ρίχνω στο τηγάνι. προσοχή κόβω μετά απο λίγη ώρα το φιλέτο στη μέση να δω οτι ψήθηκε και δεν υπάρχει ροζ αλλα είναι άσπο και μέσα. βγάζω το φιλέτο και το κόβω μικρές μπουκίτσες.
Βήμα 4ον: το dressing μου είναι 40% χυμός πορτοκάλι 10% χυμός λεμόνι 30% λάδι 20% μουστάρδα και αρκετό αλατάκι. τα χτυπάω καλά.
Όλα αυτά μαζί trust me δημιουργούν μια πολυ δροσερή σαλατούλα.....
2011-01-14 18:06:14
hmmm exeis dikio den imoun safis... vazeis fetoules apo tin flouda.... kai meta tis bgazeis. tha parei arwma to kotopoulo (diakritiko). par ola ayta oti nomizeis. kai egw peiramata ekana... ;-)
2011-01-15 18:59:51
Θα δοκιμαστεί και απο μένα, ακριβώς όπως την περιγράφεις στην συνταγή!!! Μου δείχνει εξαιρετική!!!
2011-01-14 18:20:52
Θα την δοκιμάσω από βδομάδα που δεν θα προλαβαίνω να γυρίσω σπίτι το μεσημέρι και θα σου πω πως θα είναι χωρίς ξύσμα πορτοκαλιού.
2011-01-14 18:06:14
hmmm exeis dikio den imoun safis... vazeis fetoules apo tin flouda.... kai meta tis bgazeis. tha parei arwma to kotopoulo (diakritiko). par ola ayta oti nomizeis. kai egw peiramata ekana... ;-)
2011-01-14 17:47:46
Μου αρέσει, αλλά μπορώ να μην βάλω ξύσμα πορτοκαλιού μέσα;