Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Cheesecake Light


12
0


Μερίδες: 8-10
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 3 '
User Photo Trinity Trinity
Εύκολο, γρήγορο, light και πάνω απ'όλα πεντανόστιμο cheese cake χωρίς κρέμα γάλακτος, αυγά και ζάχαρη.Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας αν τη φτιάξετε και θα με θυμηθείτε.
Ετικέτες:γρήγορο, ελαφρύ, κέϊκ, τυρί, τσίζκεικ, τζίζκεικ, τσιζ κέικ, λάιτ Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Τσίζ κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 200 γρ. μπισκότα digestive light
  • 100 γρ. βούτυρο becel light
  • 400 γρ. τυρί philadelphia light
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 397 γρ. (ΝΟΥΝΟΥ ή ΒΛΑΧΑΣ)
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο ή βατόμουρο ή αγριοκέρασο / ή εναλλακτικά 425 γρ. κομπόστα βύσσινο & 1 1/2 κουτ. γλ. corn flour
  1. Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν θρύμμα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε καλά με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  3. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με 24 εκ. διάμετρο (καλό θα ήταν να βγαίνουν τα πλαϊνά) και στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι.
  4. Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 να ψηθεί η βάση για 3΄. (Είναι απαραίτητο το ψήσιμο της βάσης για να μην διαλύεται μετά στο κόψιμο.)
  5. Έπειτα το αφήνουμε έξω να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα.
  6. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά μ'ένα σύρμα το τυρί philadelphia, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού έως ότου η κρέμα να γίνει ομοιόμορφη και κρεμώδης.
  7. Την ρίχνουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου και τη στρώνουμε να είναι ομοιόμορφη.
  8. Καλύπτουμε το ταψάκι με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να πήξει η κρέμα μας τελείως.
  9. Έπειτα αφού πήξει η κρέμα βάζουμε τη μαρμελάδα από πάνω.
  10. Εάν δεν θέλετε μαρμελάδα μπορείτε να βάλετε κομπόστα βύσσινο. Σουρώνουμε την κομπόστα και κρατάμε τα βυσσινάκια σ'ένα μπολάκι. Το ζουμί το βάζουμε σ'ένα κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 1/2 κουτ. γλ. corn flour και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίζει να πήζει το μείγμα μας. Μόλις πήξει το βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σταματήσει να αχνίζει. Ρίχνουμε τα βυσσινάκια στο μείγμα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε πάνω από την κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει τελείως.

Σχόλια

User Photo Effie Effie
2014-11-29 18:52:25
Το πιο ωραίο Cheesecake Ever!!!! Όμως μιας και είμαι άσχετη εντελώς θέλω να κάνω μια ερώτηση. Γιατί όταν το φτιάχνω η κρέμα δεν μου στέκεται? Μάλιστα το αφήνω μια μέρα στο ψυγείο Αλλά πάλι η κρέμα πέφτει.... Τι κάνω λάθος??? Ευχαριστώ!
User Photo paprika paprika
2010-04-11 23:00:24
Απο τα ωραιότερα τσιζκεϊκ ψυγείου, το φτιάχνω πολύ συχνά. Προσθέτω στην ίδια ακριβώς συνταγή και 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, αλλά αυξάνω το χυμό του λεμονιού σε μισό ποτηράκι του κρασιού και ξύσμα απο το λεμόνι.

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Trinity Trinity
2010-09-26 23:42:17
Έχω και μια παραλλαγή για τη συγκεκριμένη συνταγή για τους λάτρεις της φέτας..Το έφτιαξα έτσι ακριβώς όπως είναι αλλά αντί για τυρί philadelphia έβαλα 500 γρ. φέτα και 100 γρ. γιαούρτι..Και αντί για 200 γρ. μπισκότα έβαλα 400 γρ. περίπου..Έγινε εξίσου πολύ γευστικό απλά ήταν λιγάκι πιο βαρύ στη γεύση λόγω της φέτας αλλά το άτομο που μου το ζήτησε που λατρεύει τη φέτα ξετρελάθηκε..
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.