Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Cheesecake σοκολάτα με πορτοκάλι


19
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo drakos drakos
Θα ενθουσιαστείτε με τη γεύση του!!!
Ετικέτες:γλυκό, τσιζ κέικ, τζίζκεικ, τσίζκεικ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Τσίζ κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (19 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

200 γραμμάρια cookies σοκολατένια
50 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα
100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γραμμάρια τυρί ricotta
2 κουταλιές ζάχαρη
280 γραμμάρια κουβερτούρα
3 κουταλιές Grand marnier
11 γραμμάρια σκόνη ζελατίνας

Για το γαρνίρισμα
1 πορτοκάλι
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη χτυπημένη σε σαντιγί
λίγο σιρόπι σοκολάτα
Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα μαζί με τ αμύγδαλα.
Λιώνετε το βούτυρο και το αναμειγνύετε με το μείγμα μπισκότων. Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά και απλώνετε το μείγμα σε φόρμα με κινητά τοιχώματα.
Πιέζετε να κολλήσει καλά.
Χτυπάτε το τυρί με τη ζάχαρη μέχρι ν αφρατέψει.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το λικέρ.
Σ ένα πυρίμαχο μικρό μπολ ρίχνετε δύο κουταλιές νερό και διαλύετε τη ζελατίνα σε μπεν μαρί. Την προσθέτετε στη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας στο τυρί και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το νέο μείγμα πάνω στα μπισκότα και το βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει καλά.
Ξεφορμάρετε το γλυκό και το γαρνίρετε με ροζέτες σαντιγί, φιλεταρισμένες φέτες πορτοκάλι και σιρόπι σοκολάτας.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-10-06 17:32:29
Η απόλυτη απόλαυση!
User Photo paprika paprika
2010-10-06 01:49:47
Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του! Επειδή ο κύριος που πουλάει και του πουλιού το γάλα (ξέρετε το γνωστό σούπερ μάρκετ) στην πόλη μου δεν φέρνει ζελατίνη σε σκόνη,μήπως ξέρετε τα 11 γρ. σκόνη ζελατίνας σε πόσα φύλλα ζελατίνας αναλογούν; Και για να μη ξεχνιόμαστε αυτό το τσίζ κέικ είναι καταπληκτικό!!!!!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.