Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Cheesecake με μπανάνες & σως καραμέλας


8
0


Μερίδες: 12-16
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Trinity Trinity
Την είδα στην εκπομπή "Γλυκές Αλχημείες" του Παρλιάρου..Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε πραγματικά..Είναι μια διαφορετική εκδοχή cheese cake αλλά εξίσου νόστιμη!!!
Ετικέτες:γλυκό, cheesecake, καραμέλα, μπανάνες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Τσίζ κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα τριμμένα
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
  • 750 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα:
  • 4-5 μπανάνες
  • 300γρ. καραμέλα
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο βούτυρο
Για τη βάση:
  1. Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο μαζί με το βούτυρο και το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Πιέζουμε προς τα κάτω καλά.
Για τη γέμιση:
  1. Χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα–ένα, το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 1 ώρα.
Για το σερβίρισμα:
  1. Αλείφουμε τις μπανάνες με λίγο βούτυρο, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και βάζουμε στο φούρνο στους 220οC μέχρι να καραμελώσουν.
  2. Αφήνουμε να κρυώσουν, απλώνουμε πάνω από το τσίζ κέικ, ζεσταίνουμε ελαφρώς κρέμα καραμέλας σε βάζο με λίγη κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε πάνω από τις μπανάνες. (εγώ έβαλα πρώτα στρώση καραμέλας και από πάνω τις μπανάνες.Η διακόσμηση είναι καθαρά δική σας επιλογή.)

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Trinity Trinity
2012-10-27 12:44:48
Αν δεν βρείτε έτοιμη καραμέλα σε βάζο στο σούπερ μάρκετ, αγοράστε ζαχαρούχο γάλα.Εγώ το έβαλα στην κατσαρόλα (όπως ήταν στο κουτί κλειστό). Έβαλα στην κατσαρόλα αρκετό νερό ώστε να σκεπάζει το κουτί και άναψα το μάτι στο δυνατό. Όταν άρχισε να βράζει σκέπασα την κατσαρόλα και χαμήλωσα το μάτι στο χαμηλό.Το άφησα έτσι για τρεις ώρες. Έλεγχα σε τακτά διαστήματα μήπως θέλει να προσθέσω (βραστό) νερό ώστε να συνεχίζει να καλύπτει το κουτί. Σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία που το είχα και με το καπάκι να εμποδίζει τη φυγή υδρατμών, δε χρειάστηκε. Στις τρεις ώρες το έσβησα το μάτι. Επειδή ήταν βράδυ το άφησα εκεί (στο σβησμένο αλλά ακόμη ζεστό μάτι και το ζεστό νερό) μέχρι το πρωί.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.