Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Cheese cake


8
0


Μερίδες: 10-12
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo mariana mariana

Ενα νόστιμο cheese cake χωρίς δυσκολία παρασκευής

Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Τσίζ κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1/2 κουτί morfat  (σαντιγύ)
  • 1 συσκευασία Φιλαδέλφεια 200 γρ.
  • 2 πακέτα μπισκότα κανέλας
  • 1/2 βιτάμ λιωμένο
  • 1/2 έως 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλική
  • 1 βάζο κομπόστα βύσσινο
  •  2-3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κρόκο αυγού
  • 4-5 σταγόνες λεμόνι

 

  • Κάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι, τα ζυμώνουμε με το λιωμένο βιτάμ και τα στρώνουμε σε ταψάκι ή φόρμα. Ψήνουμε τη μπισκοτένια βάση για 10 λεπτά στους 180°. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει (αν θέλετε για συντομία βάλτε το στο ψυγείο για λίγο).
  • Χτυπάμε στο μίξερ το Φιλαδέλφεια με την άχνη, τον κρόκο και το λεμόνι.
  • Χτυπάμε ξεχωριστά την σαντιγύ μέχρι να αφρατέψει και την ενσωματώνουμε στο μίγμα του τυριού ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν οι δύο κρέμες.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση των μπισκότων που έχει ήδη κρυώσει.
  • Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το ζουμί τους, το οποίο κρατάμε σε κατσαρολάκι.
  • Μοιράζουμε τα βύσσινα ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια της κρέμας.
  • Διαλύουμε το κορν φλαουρ σε λίγη ποσότητα του ζουμιού της κονσέρβας που έχουμε κρατήσει στο κατσαρολάκι. Στο υπόλοιπο ζουμί προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζάχαρη και  βράζουμε μέχρι να λιώσει. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και βράζουμε την κρέμα ανακατώνοντας συνέχεια σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιαρύνει λίγο προτού το ρίξουμε πάνω στην επιφάνεια του κέικ.
  • Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  • Αν θέλουμε στολίζουμε με φλούδες σοκολάτας (λευκής ή γάλακτος) ή σαντιγύ.

                                             Καλή επιτυχία!

                           

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

User Photo berry berry
2009-10-20 19:14:10
ΣΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΤΑ ΜΙΡΑΝΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Η ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΓΡΗ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ,ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΠΙΕΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ 25 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ,ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗΣ ΜΙΣΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΥΛΙΑΣΕΙ ΣΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΓΓΙΣΕΙ.ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΗ ΚΡΕΜΑ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ Η ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΙΣΗ.........ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ-ΚΕΡΑΣΙ-ΒΥΣΣΙΝΟ......ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.