Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Cake pops μηλαράκια


5
0


Μερίδες: 30-40
Χρόνος ετοιμασίας: 150 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo mafaldaq mafaldaq
Ένα λαχταριστό κέρασμα σε ξυλάκι που κλέβει την παράσταση σε κάθε πάρτι!
Ετικέτες:γλάσο, σοκολάτα, κέικ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:
1 κούπα μαργαρίνη soft
2 κούπες ζάχαρη
3,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μεγάλα αυγά
2/3 κούπας γάλα
Λίγη βανίλια

Για το γλάσο:
250gr ανάλατο φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350gr άχνη κοσκινισμένη
185gr μαύρη σοκολάτα
125ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για τη διακόσμηση:
500γρ λευκή σοκολάτα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ενα σακουλάκι βατονέτες
40 χάρτινα sticks για γλυφιτζούρια
Πράσινα αστεράκια διακοσμητικά
Για τη γέμιση:

Ανακατεύουμε στο μπολ του μίξερ τα υλικά της γέμισης. Τα χτυπάμε για 4min σε μεσαία ταχύτητα, να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι το γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30min ή ώσπου όταν βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα, αυτή να βγαίνει καθαρή. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως εκτός ψυγείου.

Για το γλάσο:

Αναμειγνύουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Σε μέτριας θερμότητας μάτι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη. Ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο. 

Συναρμολόγηση:

Με τα χέρια μας διαλύουμε τελείως το κέικ  Προσθέτουμε λίγο λίγο το γλάσο και ανακατεύουμε. Πρέπει το τελικό μείγμα να μην είναι πολύ λασπωμένο από το γλάσο αλλά ούτε και αφράτο από το κέηκ. Μπορεί να μη χρειαστεί να προσθέσουμε όλο το γλάσο. Το πλάθουμε έτσι ώστε το γλάσο να πάει παντού. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες (μικρότερες από ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ) και τις απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο δίσκο έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Τα βάζουμε στην κατάψυξη. 

Φτιάχνουμε μια κατασκευή με φελιζόλ ή σφουγγάρι στην οποία θα μπορούμε να μπήξουμε τα pops μόλις τα φτιάξουμε. Πρέπει να μην ακουμπάνε κάπου μέχρι να στεγνώσουν.

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Δυστυχώς όσο περισσότερο χρώμα βάλετε τόσο πιο δύσκολο στη χρήση θα γίνεται το γλάσο οπότε λίγο-λίγο το χρώμα. 

Βγάζουμε 5-6 μπαλίτσες από την κατάψυξη, παίρνουμε ένα στικ, το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα στην άκρη και μετά στην μπαλίτσα. Προσοχή να μην διατρυπήσει την μπαλίτσα. Βουτάμε κάθετα το στικ με την μπαλίτσα στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο. Προσπαθήστε να το κάνετε πολύ γρήγορα αυτό γιατί αλλιώς θα πέσει η μπαλίτσα μέσα στη σοκολάτα από το βάρος. Μόλις το βγάλουμε, στριφογυρνάμε το στικ για να απλωθεί η σοκολάτα και το χτυπάμε ελαφριά στο σκεύος για να στάξει το περίσσευμα. Όταν σιγουρευτούμε ότι έχει πέσει η περιττή σοκολάτα το μπήγουμε στην κατασκευή μας. Στο πάνω μέρος βάζουμε ένα μικρό κομματάκι βατονέτας και ένα αστεράκι δίπλα του για να μοιάζει με φυλαράκι. Θα κολλήσουν αμέσως οπότε δεν είναι ανάγκη να τα πιέσουμε. Μόλις ολοκληρώσουμε 5-6 τα βάζουμε ψυγείο για 4-5 λεπτά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

Αν δεν το έχετε ξανακάνει όπως εγώ, θα χαλάσετε 3-4 pops μέχρι να εξοικειωθείτε με την διαδικασία. Για αυτό να έχετε ένα πιρούνι κοντά, βοηθητικά που θα σώσει από πνιγμό κάποιο pop ή θα σας βοηθήσει να το σταθεροποιήσετε καλύτερα. Πρέπει να μείνουν για 1 ωρίτσα στο ψυγείο για να πήξει η σοκολάτα τελείως. 

Αν σας περισσέψει σοκολάτα λιωμένη ή γλάσο βουτήξτε μερικά κριτσίνια μέχρι τη μέση και στολίστε τα προαιρετικά με τρούφα αν έχετε. Είναι επίσης πολύ ωραίο γλυκάκι και πολύ εύκολο στο φάγωμα!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.