Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Brownies με καρύδα


11
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo apapsa apapsa
Μια συνταγή που βρήκα τυχαία στο δίκτυο. Όταν είναι καλή η συνταγή, όσο άσχετος και να είσαι, αν την ακολουθήσεις πιστά πετυχαίνει. Όπως θα δείτε, οι οδηγίες είναι πολύ λεπτομερείς, πράγμα ιδιαιτέρως βοηθητικό αν δεν έχεις ξαναφτιάξει brownies. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να έχεις ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών. Ή ένα στρογγυλό, δεν θα σκάσουμε κιόλας.
Ετικέτες:μπράουνις, μπράουνι, ινδική καρύδα, ινδοκάρυδο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπράουνις
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κομματάκια & λίγο έξτρα για το ταψί

3/4 κούπας & 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/3 κούπας ζαχαρούχο γάλα

2/3 κούπας τριμμένη καρύδα

1 ασπράδι αυγού

2 1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

125 γρ. κουβερτούρα

125 γρ. κουβερτούρα ρουαγιάλ (πάνω από 65% κακάο)

2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντροκομμένο

3 αυγά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών να εξέχει. Βουτυρώνουμε και το χαρτί ψησίματος (όχι το σημείο που εξέχει).

Ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα, το ασπράδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια μέσα σε ένα μπωλ.

Βάζουμε το βούτυρο και τις σοκολάτες σε ένα πυρίμαχο μπωλ πάνω από νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει ελαφρά.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε άλλο μπωλ.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε τα αυγά (αφού τα χυπήσουμε πολύ λίγο). Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη βανίλια. Ρίχνουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος της σοκολάτας στο ταψί. Απλώνουμε με σπάτουλα. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα της καρύδας σε απόσταση 2 εκατοστών μεταξύ τους. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα και απλώνουμε. Ρίχνουμε και τις υπόλοιπες κουταλιές από την καρύδα με τον ίδιο τρόπο. Με ένα μαχαιράκι του βουτύρου κάνουμε στριφογυριστά σχέδια με την καρύδα μέσα στην σοκολάτα.

Ψήνουμε 35-40 λεπτά. Για να δούμε ότι έχει γίνει βυθίζουμε ένα μαχαίρι, όχι όμως στο κέντρο ή στις άκρες του γλυκού. Όταν βγει πρέπει να έχει πάνω του ψίχουλα, αλλά να μην είναι υγρό. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί για 15 λεπτά. Το βγάζουμε κρατώντας το από το χαρτί που εξέχει και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στην ειδική σχάρα πριν το κόψουμε.

Διατηρούνται για μέρες μέσα σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς, ανάμεσα σε δυο φύλλα από χαρτί ψησίματος.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-09-17 15:16:16
Μας αρέσει το ινδοκάρυδο, οπότε στην πρώτη υπογλυκαιμία θα το φτιάξω!
User Photo apapsa apapsa
2011-09-09 22:48:36
Ευχαριστώ CookTherapist, χαίρομαι που σου άρεσε :ο)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-09-09 21:04:24
Είναι απο τα καλύτερα brownies που έχω φάει ποτέ! Μπράβο apapsa! :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.